SØNDENÅ: – Dette blir et bikkjeslagsmål – ØIF Arendal

SØNDENÅ: – Dette blir et bikkjeslagsmål

ØIF Arendal spiller semifinale i cupen mot overraskelseslag på bortebane 11. november. Dette blir et bikkjeslagsmål, spår Magnus Søndenå.

Så glad ble Magnus Søndenå da ØIF Arendal vant kvartfinalen mot Halden søndag kveld. Torsdag 11. november venter Fjellhammer i semifinalen.

– I likhet med de to siste cupkampene ligger alt i våre hender. Vi kunne ha fått Elverum eller Drammen, men fikk Fjellhammer. Det blir uansett et bikkjeslagsmål mot det mange tenker er et overraskelseslag i årets Rema 1000-liga, men det er ingen hemmelighet at vi er fornøyd med trekningen. Det sier seg selv, er Magnus Søndenås reaksjon på mandagens nyhet om at det nå kun er Fjellhammer som står i veien for en finalebillett til Oslo Spektrum.

Ingen tar lett
Selv om vår høytflyvende bakspiller er fornøyd med trekningen, mener han det er ingen i ØIF Arendals tropp som tar lett på denne kampen – snarere tvert om.
– Vi møter et tent, aggressivt og energisk Fjellhammer-lag. Vi må selv vise at vi fortjener en finaletur til Oslo i romjula ved å slå Fjellhammer i semifinalen. Jeg kan ikke se for meg noe annet enn at dette blir et bikkjeslagsmål mellom to lag som vil gi alt for en finalebillett. Man vinner ikke finalebilletter uten å spille på vårt beste i slike kamper, mener Søndenå som har en NM-tittel i pokalskapet med gamleklubben Haslum å se tilbake på.

Generalprøve
ØIF Arendal og Fjellhammer får smakt på hverandre allerede neste fredag (22. oktober), når trener Kristian Bliznac tar med seg Sondre Gjerdalen, Benjamin Berg og resten av laget til Sparebanken Sør Amfi til dyst i Rema 1000-ligaen.
– Det er krevende å spå om det blir to ulike kamper. Vi skal vinne alle kampene vi spiller, men vi skal vinne seriekampen neste fredag på hjemmebane for å vise hvor skapet står. Deretter skal vi ta med oss det beste videre inn i semifinalen mot dem noen uker etter. Vi er favoritter, men det er en grunn til at Fjellhammer har overrasket. De er gode, sier Søndenå om laget som blant annet har slått Drammen på hjemmebane i Lørenskoghallen tidligere i sesongen.

Mens ØIF Arendal vant komfortabelt 35-28 mot Halden søndag kveld, slo Fjellhammer grusomt tilbake mot Bergen etter å ha lagt under 7-2 midtveis i første omgang. Fjellhammer vant til slutt 30-26 i Bergen.

Drammen er vertskap for Elverum i den andre semifinalen. Vinnerne spilles finale 29. desember i Oslo Spektrum.