Lå rett ut i to dager med feber – så ga han Halden hodepine – ØIF Arendal

Lå rett ut i to dager med feber – så ga han Halden hodepine

Kristijan Jurisic lå rett ut i senga med feber og hodeverk få timer før kampstart. På vei til Sparebanken Sør Amfi måtte satt han på full varme i setet. Så ga han Halden en real hodepine.

Kristijan Jurisic tørket febersvette fredag, lørdag og søndag formiddag. Søndag ettermiddag tørket han ordinær svette og ble banens beste spiller ifølge ØIF Arendals egen spillerbørs-jury, før han søndag kveld la seg under dyna igjen.

-Jeg merker hodepinen kommer tilbake nå. Det er vel adrenalitet som kommer for fullt. Det var ikke en optimal oppladning til kamp for å si det slik, sier en svett og blid Kristijan Jurisic til oifarendal.no minutter etter at Halden ble sendt ut av cupen med 35-28 i Sparebanken Sør Amfi i kveld.

Hodepine
For under kampen var det Halden som fikk hodepine av ØIF Arendal-målvaktens mange redninger. Han var særdeles viktig de første tjue minuttene, da lite fungerte for ØIF Arendal og desto mer fungerte for haldenserne. Totalt reddet Jurisic 32% av skuddene Halden kom med, men det var som nevnt ikke gitt at Jurisic skulle rekke søndagens kamp mot Halden. For etter poengtapet (32-32) mot Kolstad torsdag, gikk han rett i seng. Der ble han frem til søndag formiddag. Først rundt lunsjtider fikk trener André Jørgensen Hofstøl svaret han ønsket seg. Feberen var på 38,5 lørdag kveld.
– På morgenen idag var den nede i 37,1 grader, men da jeg tok en siste måling hadde den krøpet opp til 37,4. Litt må man ofre når det handler om semifinaleplass, smiler han.

Jurisic reddet mange skudd fra Halden-spillerne søndag kveld.

Og den syke oppladningen var det ingen som merket noe som helst på banen mot Halden.
– Ufattelig deilig at vi igjen er klare for en semifinale i cupen. Nå skal vi ta enda et steg og sikre en finaleplass, men da må vi luke bort de dårlige periodene vi hadde litt for mange av i dag også. Vi startet fryktelig dårlig og lot Halden ta kampen. Vi var ikke til stede og står dårlig begge veier. Vi var heldige som ikke lå under med mer enn fire mål midtveis i første omgang, mener han videre.
– Nervøs for at det skulle gå helt galt?
-Nei, for mentaliteten i laget er solid og da vi snudde kampen snudde vi alt. Da fløt det bedre i alle spillets faser, sier han videre.

Kun én seier
For ØIF Arendal har kun én seier i de fem tidligere semifinalene klubben har spilt. Den seieren kom følgelig i 2014 – med et påfølgende historisk NM-gull mot nåværende Elverum-trener Børge Lunds daværende klubb Bodø HK.
– Nå er det på tide å vinne en semifinale igjen. Utvilsomt, sier Jurisic som var en viktig del av den historiske cup-triumfen i 2014.
Men først?
– Netflix på sofaen under ei stor dyne, avslutter en semifinaleklar Kristijan Jurisic.

Hvem ØIF Arendal møter i semifinalen blir trukket klokken 14 mandag.