ØIF-COMEBACK: – Han er hentet inn for å tilføre muskler defensivt – ØIF Arendal

ØIF-COMEBACK: – Han er hentet inn for å tilføre muskler defensivt

Hovedtrener André Jørgensen er fornøyd med comebacket til klubblegenden – som kan gjøre comeback allerede mot Tønsberg Nøtterøy søndag kveld.

Forsvarsgeneral Frederik Børm (t.h) får ny forsvarskollega frem til nyttår. André Jørgensen Hofstøl er fornøyd med Eirik Heia Pedersens comeback.

– For oss er det gull verdt å få med ham igjen. Hans erfaring skal først og fremst brukes i forsvar, men vi skal ikke se bort fra at han også vil bli å se fremover også i perioden frem til jul, sier Jørgensen Hofstøl om Eirik Heia Pedersens comeback i ØIF Arendal.

Eirik Heia Pedersen gjør comeback i ØIF Arendal frem til nyttår. Han la opprinnelig skoene på hylla i sommer, men har sporadisk trent med laget gjennom høsten. Nå blir han også tilgjengelig for kamp.

Frem til jul
Det er ingen hemmelighet at ØIF-sjefen og trenerkollega Luka Panza ønsket en avtale allerede i sommer med mannen som har vunnet tre seriemesterskap og et NM-gull med klubben. Etter en totalvurdering med ny turnusjobb og familielivet bestemte Heia Pedersen seg for å legge opp i sommer. Avtalen med ØIF Arendal varer frem til nyttår.
– I sommer fant vi ikke en løsning sammen for å ham tilgjengelig, men nå har vi funnet en løsning sammen som skal fungere frem til nyttår, sier Jørgensen Hofstøl som har hatt løpende dialog med kraftpluggen gjennom hele høsten.
– Vi er fornøyd med løsningen, sier han videre.
For Heia Pedersen skal fortsette med å arbeide turnus to uker i strekk med etterfølgende tre uker hjemme og dermed tilgjenglig for ØIF Arendal. Det blir planen frem til nyttår, noe som betyr at 32-åringen vil være utilgjengelig i to uker to ganger.

Aktuell
– Er han aktuell mot Tønsberg Nøtterøy til søndag?
– Han er aktuell for troppen som reiser østerover, men han som alle andre må vise seg verdig en plass i troppen. Jeg kan aldri tenke meg at han vil bli husket for et comeback som ikke gikk særlig bra. Kjenner jeg ham rett, så legger han ned arbeidet som kreves før møtet med topphåndball igjen. Det er jeg ikke bekymret for, svarer Jørgensen Hofstøl.
Heia Pedersen har sporadisk trent i friperiodene gjennom høsten, nå blir det altså en fast løsning frem til nyttårsrakettene skytes opp.
– Jeg forventer at han bidrar med sin fysikk i forsvar, slik at vi har mer å møte høsten med og rullere på. Hans fysikk vil også heve nivået på trening, og Eirik har alltid satt standarden i treningsarbeidet. Det forventer jeg nå også, sier han videre.

Trygt
Lars Jakobsen er ute med en lei ankelskade på ubestemt tid. Herman Thysted er i opptrening. Heia Pedersen er dermed den andre spilleren som gjør comeback i ØIF Arendal den siste uke. Sist uke ble det kjent at Kristiansand-spiller Kristoffer H. Pedersen spiller i ØIF Arendal frem til begynnelsen av desember.
– Det må vel kjennes trygt å ha en slik kapasitet tilgjengelig når det først butter litt på skadefronten?
– Absolutt, svarer og avslutter André Jørgensen Hofstøl.