– Sagosen er under et voldsomt press – ØIF Arendal

– Sagosen er under et voldsomt press

Det sier sportsdirektør og tidligere storspiller Viktor Szilagy i Sagosens klubb THW Kiel om spekulasjonene rundt trønderens fremtid.

ØIF-trener André Jørgensen Hofstøl i aksjon mot Sander Sagosen i 2013/2014-sesongen. Da spilte Jørgensen Hofstøl for ØIF Arendal og Sagosen for Haslum. Om ryktene blir sannhet, kan de to kamphanene møtes på ny i norsk håndball om få år.

– Sannsynligheten for at han forsvinner øker den dagen han sier nei til vårt tilbud, sier Szilagy ifølge det anerkjente nettstedet Handball World som igjen refererer til intervju til med tyske Sky.

Frykter
Nettstedet bruker tydelige ord om den tyske klubbens tanker rundt den mulige overgangen til vår motstander i den norske serien, Kolstad. Trønderne har ikke sagt mye offentlig om hvordan deres satsingen skal skje, men i forrige uke ble Janus Smarasson også ryktet til Kolstads mulige storsatsing. Landslagssjef Christian Berge har som kjent fått en irettesettelse av NHF for å ha vært litt for frampå i den mulige satsingen. Ryktene om satsingen har naturlig nok nådd håndballens mekka. Håndballnettstedet bruker overskriften «THW Kiel frykter Sagosens avgang» i sin sak om Sagosen og hans mulige exit i THW Kiel. Sagosen er under stort press, var budskapet den tyske klubbens sportsdirektør etterlot seg intervjuet. Nettstedet skriver også at Kolstad-prosjektet etter sigende står og faller på Sagosens beslutning om han vender nesa nordover til fødebyen eller ei.

– Han er en ung spiller og må selv bestemme egen fremtid og hvor han vil få det best og hvor vil han dra, sier Viktor Szilagy ifølge nettstedet.
Sagosen er for øvrig under kontrakt med den tyske mesterklubben ut 2022/2023-sesongen, og sportsdirektøren bekrefter i intervjuet at klubben ønsker å forlenge kontrakten med den norske profilen.

Uansett hva som er rykter og hva som blir en realitet. Det eneste som er sikkert denne uka, er at Sander Sagosen og Kiel møter Zagreb i Champions League i kveld. Den kampen spilles klokken 18:40 på Viaplays plattformer.