Hvem blir verdens beste klubblag? – ØIF Arendal
Sebastian Barthold. Foto: Aalborg/NTH

Hvem blir verdens beste klubblag?

Det avgjøres denne langhelgen.

Sebastian Barthold og Aalborg spiller om gull i klubb-VM i omdiskuterte Saudi-Arabia denne langhelgen. Foto: Aalborg/NTH

Mens ØIF Arendal skal kjempe hjemme mot Kolstad, klubben alle snakker om her hjemme på bjerget, torsdag i Sparebanken Sør Amfi – utkjempes det om enda større ære i Saudi-Arabia denne langhelgen, når klubb-VM kastes i gang i ettermiddag. Deler av mesterskapet sendes på Viaplay.

Barcelona, Aalborg og SC Magdeburg må finne seg i å være favoritter til tittelen i det mye omdiskuterte mesterskapet som arrangeres i Jeddah, Saudi-Arabia. Finalen spilles søndag ettermiddag. Aalborg har nordmennene Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold i troppen, mens SC Magdeburg har Magnus Gullerud og Christian O’Sullivan i troppen. Magdeburg skal som kjent spille Skarpnes Invitational neste sommer i Arendal.

De to finalistene fra sist sesongs Champions League, nevnte Barcelona og Aalborg samt EHF European League-vinner SC Magdeburg er Europas representanter i mesterskapet.
Barcelona er regjerende mestere i klubb-VM. Både Aalborg og SC Magdeburg skulle ha vært i Sparebanken Sør Amfi i Skarpnes Invitational i august, men turneringen ble som kjent avlyst som følge av reiserestriksjonene da.
SC Magdeburg er bekreftet motstander i neste års Skarpnes Invitational. Om tyskerne vinner, vil de ankomme Sparebanken Sør Amfi som nettopp verdens beste klubblag neste sommer. Dog, kampene skal spilles først, men det vil neppe overraske mange om det er et av de tre europeiske lagene som trekker det lengste strået i Saudi-Arabia. Dette er lagene som skal kjempe om tittelen:

FC Barcelona, Spania (Europa)
Zamalek SC, Egypt, (Afrika)
Al Duhail, Qatar (Asia)
Aalborg, Danmark (Europa)
San Fransisco CalHeat, USA, (Nord-Amerika og Karibien)
Sydney University, Australia (Oceania)
EC Pinheiros, Brasil (Sør- og Mellom-Amerika)
SC Magdeburg, Tyskland (Europa)
Alwehda, Saudi Arabia (Asia, vertskap)
Alnour, Saudi Arabia, (Asia, vertskap)

Aalborg spiller kvartfinale klokken 1640 (mot vinneren av Alwehda vs San Francisco Cal Heat) i ettermiddag, mens Barcelona spiller kvartfinale mot Zamalek 18:55 i kveld. Semifinalene spilles fredag, mens finalen spilles søndag. De fleste kampene sendes på Viaplays plattformer.