BLE LAGT I BAKKEN SIST:- Har ikke taklingen i tankene lenger – ØIF Arendal

BLE LAGT I BAKKEN SIST:- Har ikke taklingen i tankene lenger

Sist de to møttes resulterte det i blått kort til Kolstads danske forsvarskjempe. Torsdag møtes Kolstads Martin Kærgaard Pedersen og Mario Matic på ny.

– Dette er en ny kamp og jeg tenker ikke på det som skjedde i Trondheim, bortsett fra at vi vant da, sier Mario Matic til oifarendal.no to dager før nettopp Kolstad igjen står klare til kamp mot ØIF Arendal.

https://arendal.nth.webcore.no/2021/09/26/har-du-ikke-sett-taklingen-og-det-pafolgende-bla-kortet-alle-snakker-om/

Favoritter
Basert på sesongens prestasjoner og resultater så langt må ØIF Arendal innfinne seg med å være favoritter mot Kolstad, klubben det stormer rundt om dagen. Et kobbel av stjernespillere ryktes til klubben, med bysbarnet og håndballikonet Sander Sagosen som rosinen i pølsa. Han ryktes til Kolstad i 2023. Landslagssjef Christian Berge har ifølge NHF vært «litt for på» i trøndernes arbeid med å gjøre drøm til virkelighet og fått en irettesettelse for involveringen. Dog, Sander Sagosen spiller fortsatt i tyske Kiel og dagens Kolstad-generasjon hadde frem til den knusende seieren hjemme mot medaljekandidat Runar (34-27), hatt mer enn nok med å finne formen i årets sesong.

Deretter sendte ØIF Arendal trønderne ut av cupen med 30-28. Mot Fjellhammer sist så det stygt til pause, men en imponerende andreomgang sørget for at Viken-laget ble sendt hjem med ydmykende 36-25 søndag kveld. Kolstads playmaker Rasmus Carlsen har slitt med skader, men var tilbake i kamptroppen mot Fjellhammer. Kolstad har to seire på fem kamper og ligger på 8.plass for torsdagens match.
– Kolstad-kampen blir noe annerledes enn mot de to siste motstanderne våre, mener Matic og sikter til e-cup kampen borte mot PAUC og Elverum søndag kveld.
– Kolstad leverte en sterk andreomgang mot Fjellhammer på søndag, men vi må nok erkjenne å være favoritter på torsdag. Kampen kommer til å bli knalltøff. Kolstad spiller bedre og bedre og kommer ned for å revansjere cup-tapet, mener han.

Stigende
Matic har spilt bedre og bedre så langt denne sesongen. Stavanger-mannen, som spilte ut sine barne- og ungdomshåndballso under håndballegenden Rune Erlands ledelsen, har virkelig vist hva som bor i ham. Mot Elverum kåret nettredaksjonen Matic til ØIF Arendals beste spiller.
– Angrepsspillet har gradvis gått oppover fra oppkjøringen. Vi er blitt bedre kjent og relasjonene sitter bedre i bevegelsene, beskriver Matic.
Strekspiller Frederik Børm finner han nærmest i blinde med sine innspill.
– Børm er en klassespiller som er vanskelig å stoppe. Vi koser oss på banen, medgir han.
Og torsdag er alt av smittevernsrestriksjoner en saga blott for første gang siden Nærbø gjestet Sparebanken Sør Amfi i fjor. Han og ØIF Arendal-spillerne fikk en smakebit av den nye hverdagen mot Elverum søndag. Da var litt over 1500 tilskuere på tribunen i det TV2 Sport 2-sendte oppgjøret.
-Publikum i Terningen Arena ga masse energi. Fulle tribuner gir oss mye energi. Jeg gleder meg stort og det er kjekt å spille håndball foran fulle tribuner. Det blir gøy og jeg håper publikum løfter oss frem.
-Nervøs for igjen å spille for en fullsatt Sparebanken Sør Amfi?
– Nei, bare positive følelser. Det blir kjekt å igjen løpe ut foran mange tilskuere på hjemmebane. Det gleder alle seg til, avslutter formspilleren Mario Matic.

Flere av klubbens trofaste sponsorer spanderer gratisbilletter til barn og unge frem til og med 16 år til folke- og gjenåpningsfesten. Billetter kan hentes ut i appen/nettsiden. Torsdagens kamp i Rema 1000-ligaen har kampstart klokken 18:30 i Sparebanken Sør Amfi.