Kjempet og løp Kolstad i senk – klare for kvartfinale i cupen! – ØIF Arendal

Kjempet og løp Kolstad i senk – klare for kvartfinale i cupen!

ØIF Arendals stjernespillere leverte varene i Kolstad Arena i ettermiddag. Ekstra gledelig var det at Magnus Søndenå – godt oppvartet av Mario Matic – viste hvorfor han ble hentet tilbake til Norge i sommer.

Magnus Søndenå var en av mange spillere som leverte varene borte mot Kolstad i ettermiddag. ØIF Arendal vant komfortabelt 32-30. Vestfoldingen løp og skjøt inn syv mål i Trondheim.

KAMPFAKTA FINNER DU NEDERST I ARTIKKELEN.

Tidlig i føringen
ØIF Arendal startet oppgjøret på best mulig måte i Kolstad Arena. Etter ti minutters spill sto det 3-7 på måltavla, og det var særlig Magnus Søndenå og Jørg William Fiala Gjermundnes som markerte seg fremover i første del av omgangen. Midtveis i omgangen måtte André Jørgensen Hofstøl seg seg nødt til å ta en timeout for å stramme opp spillerne, etter at Kolstad spilte seg inn i matchen igjen på 5-7.

– Denne matchen er ikke over. Vi må opp igjen, var formaningen fra ØIF-sjefen.
Som formant, så utført. Mario Matic styrte som vanlig opp angrepsspillet, noe som gjorde at ØIF Arendal var et hestehode foran i hele omgangen og bakover fortsatte Kristian Jurisic sin krig mot scoringer i eget nett. ØIF Arendal gikk opp i 13-8 ledelse tre minutter før slutt – på frekkest mulig vis: Mario Matic gikk på skudd, men serverte heller en flyvende Sondre Paulsen en herlig pasning.
Arendalitten Magnus Langeland var et friskt pust for Kolstad i første omgang og sto bak tre mål, men det holdt likevel ikke til pause da ØIF Arendal ledet 14-10.

Mario Matic regisserte det meste som skjedde i Kolstad Arena i ettermiddag.

Målkåte lag
Etter hvilen satt begge lagene opp et enda høyere tempo, uten at målforskjellen lagene mellom ble særlig endret. Fra 14-10 favør ØIF Arendal til pause, sto det 18-15 etter bare fem minutter spill etter hvilen. Matic styrte skuta, mens ØIF-spillerne løp i lukene som Matic regisserte opp. Ti minutter ut i den siste omgangen ledet ØIF Arendal 22-17, men Kolstad benyttet anledningen da Mario Matic fikk to utvisningsminutter og reduserte til 22-19. Dermed så André Jørgensen Hofstøl seg nødt til å bruke sin andre timeout midtveis i andre omgang. Der ble det lagt klare planer for å riste av seg trønderne. Deretter ble dramatisk i Kolstad Arena. Mario Matic’ storspill vakte tydeligvis irritasjon hos Kolstad, og danske Martin Kærgård Pedersen svarte med en rystende takling som resulterte i rødt og deretter blått kort. Blått kort betyr at dommerne sender inn rapport på hendelsen i etterkant. Da dansken hadde funnet sin plass på tribunen, var det selvfølgelig Matic selv som benyttet seg av Kolstads undertall og satt inn 24-20. Det tok litt av Kolstad-piffen og ØIF Arendal, noe Magnus Søndenå var snar til å benytte seg av.
Bedre ble det heller ikke for vertene da Ivan Eres ble byttet inn og svarte med å redde en straffe og en hundreprosentredning.
– Dette er til å glise av, sa Handballtv.com sin kommentator.
Og da er ikke Jurisic – i sin hundrende kamp i ØIF Arendal-drakta nesten nevnt. Jurisic leverte nok en solid kamp og ØIF Arendal hadde i realiteten full kontroll. Jurisic hadde i følge den offisielle statistikken 33% redninger. Kolstad kom aldri nærmere og ØIF Arendal vant til slutt 30-28.

Magnus Søndenå ble kåret til ØIF Arendals beste spiller av den lokale juryen.

Dermed er ØIF Arendal videre til kvartfinalen i NM.

Kampfakta Kolstad – ØIF Arendal 28-30 (10-14)
4. runde i NM, Kolstad Arena i Trondheim, 25.09.2021
ØIF Arendals lag: Kristijan Jurisic, Ivan Eres – Sondre Paulsen (4) Adrian G. Evensen, Sander L. Simonsen (2), Henrik Øygarden, Richard Lindstrøm, Jakob F. Lorentzen, Olaf R. Hoffstad (3), Fredrik U. Venemyr, Magnus Søndenå (7), Frederik Børm (4), Lars H. Jakobsen, Mario Matic (4), Kristian Rammel (1), Jørg William Fiala Gjermundnes (5)
Toppscorer Kolstad: Simen Lyse (7). Arendalitten Magnus Langeland scoret fire for Kolstad.
Utvisninger: Kolstad 4×2 min, ØIF Arendal 3×2 min

Kvartfinalene blir trukket førstkommende mandag.