JAKTER KVARTFINALE I TRONDHEIM:- Alt er spennende for en danske i Norge – ØIF Arendal

JAKTER KVARTFINALE I TRONDHEIM:- Alt er spennende for en danske i Norge

Lørdag skal ØIF Arendal kopiere forrige sesongs seier mot Kolstad i cupen, men lørdag byttes Sparebanken Sør Amfi byttet ut med Kolstad Arena – til Frederik Børms store glede (!). Noen gamle bekjente skal han også møte.

Frederik Børm har markert seg i ØIF Arendal og norsk håndball etter overgangen fra franske Istres Provence i sommer. Her i aksjon mot gamle kjentei PAUC tirsdag. Lørdag blir det nok et møte med noen gamle kjenninger når ØIF Arendal gjester Kolstad i jakten på kvartfinaleplass i NM.

– Alt er spennende for en som er ny i Norge. Jeg har aldri vært i Trondheim før, så jeg gleder meg til å se byen og det hele, forteller vår forsvarsgeneral som virkelig har satt spor i Arendal etter ankomsten i sommer.

Gleder seg?
Om Kolstad gleder seg til å møte vår forsvargeneral og et ØIF Arendal i flytsonen er en annen sak. Dog, i det som ble en amputert 2020/2021-sesong, vant ØIF Arendal komfortabelt 32-23 i Rema 1000-ligaen mot Kolstad i Sparebanken Sør Amfi. Returoppgjøret som skulle ha vært spilt i vår, ble følgelig ikke spilt. Det ble derimot forrige sesongs kvartfinale i NM gjort foran magre 50 tilskuere grunnet corona-restriksjoner. Den kampen vant ØIF Arendal 28-24 hjemme i Sparebanken Sør Amfi. ØIF Arendal røk ut i semifinalen mot Nærbø. Nå skal bragden kopieres, men det må altså gjøres i Trondheim.

Nye spor
Nå er Trondheim – eller Nidaros – en by som i mange mannsaldre har vært en stormakt i det langstrakte land, også satt sine spor både på og utenfor håndballbanen. Trønderne har alltid vært en maktfaktor i norsk politikk, mens håndbalmiljøet har levert størrelser som landslagssjef Christian Berge, Sander Sagosen, Trine Haltvik, Kari Grimsbø og flere til som alene kunne ha fylt opp Nidarosdommen. Morgendagens NM-motstander Kolstad og tradisjonsrike Byåsen på kvinnesiden har også lagt en plan for hvordan de to klubbene skal spille seg helt inn i norgestoppen samt yppe seg i europeiske klubbturneringer. På håndballbanen har morgendagens vertskap i Kolstad Arena derimot hatt en laber sesonginnledning i Rema 1000-ligaen med tap for Halden, Nærbø og Bækkelaget. Onsdag kveld snudde derimot lykken da medaljekandidat Runar ble smadret 34-27 i Kolstad Arena. I morgen skal ny historie skrives i Trondheim.
– Det er bare gratulerer Kolstad med seier der, men vi går alltid inn for å spille håndball på vår måte. Det skal vi også gjøre i morgen, sier Børm som fikk publikum i Sparebanken Sør Amfi til å frykte det verste i andre omgang mot PAUC på tirsdag. Han fikk en smell i en knallhard duell, men reiste seg som vanlig opp igjen.
Børm er med andre ord klar til å yte trønderne nye dueller i jakten på kvartfinaleplass i NM.

Frederik Børm gratulerer Magnus Søndenå etter en scoring. Foto: May Elin Aunli.

Gamle kjente
En av spillerne han antakelig vil gi og få juling av er hans tidligere lagkamerat i Sønderjyske, Martin Kærgaard Pedersen. Dansken har en liknende rolle som Børm har i ØIF Arendal. Det er i skrivende stund usikkert hvorvidt Kolstads playmaker Rasmus Carlsen – for øvrig tidligere lagkompis med ØIF Arendals andre danske Lars Jakobsen i deres periode i Halden, spiller lørdagens kamp. Playmakeren sliter med skade.
Kolstads tredje danske, også han en spiller med solide forsvarsgener, Rasmus Mølgård Lilholt, gjorde en god figur mot Runar onsdag.
– Det er alltid gøy å treffe gamle lagkamerater og og danske spillere i ligaen, avslutter han.

Så spørs det hvilke dansker som får det grimt eller sjovt i Kolstad Arena lørdag i perioden 15:00-16:30; Frederik Børm og Lars Jakobsen eller Martin Kærgård Pedersen, Rasmus Carlsen og Rasmus Mølgård Lilholt?