Dansk ekspert: – ØIF har sikret seg en svært ettertraktet spiller – ØIF Arendal
Frederik Bøhm

Dansk ekspert: – ØIF har sikret seg en svært ettertraktet spiller

Tidligere i dag ble det kjent at Frederik Børm blir ØIF Arendal-spiller. Den danske håndballeksperten og tidligere Århus-treneren Simon Sørensen sier klubben har sikret seg en solid biff – med sterke lederegenskaper.

Frederik Børm er klar for ØIF Arendal. Håndballekspert Simon Sørensen mener Bøhms fysikk vil passe godt inn i ØIF Arendal og norsk topphåndball. Foto: Århus

– ØIF Arendal får en svært fysisk, sterk spiller i troppen. Frederik er en person som har en personlighet som løfter enhver tropp han kommer inn i og blir en del av. Overgangen er overraskende, mener Simon Sørensen til oifarendal.no

Gir ikke
Sørensen var for øvrig assistenttrener for Børm i Århus, frem til Århus ble slått konkurs for en drøy måned siden. Sørensen mener Børms kvaliteter vil passe godt inn i norsk topphåndball.
– Han bringer med seg en fysikk som vil passer norsk eliteserie på en god måte. Frederik gir ikke ved dørene verken på trening eller i kamp. Han gir også klare beskjeder om man han ikke er fornøyd, sier Sørensen videre om ØIF Arendals nye forsvarsgeneral.

Sterk
Sørensen hadde ikke blitt overrasket om Børm hadde fortsatt karrieren i en dansk toppklubb. Han mener Børm utvilsomt vil legge seg helt i toppen hva kvalitet i norsk topphåndball angår de to neste sesongene.
– En attraktiv spiller, som også har vært kaptein eller en del av kapteinsteamet i flere av klubbene han har spilt i. Hans utmerkede lederegenskaper vil raskt vise seg også i Norge, mener han videre.
Børm har erfaring fra en rekke, danske toppklubber som Skjern, Aalborg, Kolding, Århus og Bjerringbro. Etter at hans siste danske Århus gikk konkurs, hoppet han på et lite fransk eventyr ut inneværende sesong i Istres Provence.

– En ting er hans fysikk, en annen ting er at han er veldig dedikert og profesjonell i treningsarbeidet. Hans rolle er større enn kun å være en del av troppen. Han går foran. Han er en ekte anfører, både i det defensive og offensive spillet, avslutter Simon Sørensen overfor oifarendal.no.