SISTE: Dette er ØIF Arendals nye forsvarsgeneral – ØIF Arendal

SISTE: Dette er ØIF Arendals nye forsvarsgeneral

Den erfarne forsvarskjempen Frederik Børm er klar for ØIF Arendal. Dansken beskriver seg selv som en vinnerskalle utenom det vanlige.

-Planene og visjonen som klubben har er interessante og spennende. Inntrykket som jeg sitte igjen med etter en lang og god samtale med Bjørn-Gunnar Bruun Hansen og André Jørgensen Hofstøl var godt og solid. Derfor har jeg valgt ØIF Arendal. Jeg har kommet hit for å vinne. Mine ambisjoner og klubbens ambisjoner passer hverandre godt, sier ØIF Arendals nye forsvarsgeneral Frederik Børm.

Kraft
32-åringen, som rager 1,95 meter over bakken, har en solid håndball-cv med seg til Norge, med spill for blant annet de danske toppklubbene Bjerringbro, Aalborg, Skjern og sist Århus. Etter sistnevntes konkurs for drøye tre uker siden, hoppet Børm videre til et kort eventyr i franske Istres Provence ut inneværende sesong. Planen er å fullføre kontrakten i det franske feriedistriktet, før han vender fokus mot Norge og ØIF Arendal om en drøy måned.

Frederik Bøhm. Foto: Århus Handbold

Hovedtrener André Jørgensen Hofstøl sier han har klare forventninger til laget nye forsvarsgeneral. Den solide danske håndballkroppen på nær 110 kg skal gjøre alt i sin makt for å innfri forventningene.
– Først og fremst fremstår alt som skjer i og rundt klubben som spennende. Jeg skal ta med min erfaring og vinneskalle inn i dette arbeidet fremover. Jeg skal være med å påvirke veien videre, fastslår Børm overfor oifarendal.no.

Står sammen
Dansken har ikke bare mange års erfaring fra dansk eliteserie. Han har også 14 landskamper på cv’en.
– Det handler om å vinne håndballkamper. Min spillestil gjenspeiler den tanken. Jeg føler meg fysisk svært sterk og er inne i mine beste år som håndballspiller. Jeg tar med meg verdifull erfaring som skal komme laget mitt til gode. For det handler om stå sammen, forteller Børm.
Og sammen står ØIF Arendal. Han har allerede lagt merke til våre fantastiske supportere i Svermen og at Arendal er en utpreget håndball-by med rike tradisjoner.

– Ja, de savner naturlig nok å se håndball fra tribunen. Jeg har fått en forståelse av at Arendal er ekte håndball-by som står sammen, fyller tribunene og der både næringsliv og supportere står bak, støtter og bidrar til å løfte klubben. Det er slike ting som gjør det ekstra gøy å være spiller. Dette virker rett og slett mega-spennende, sier han sedvanlig dansk manér.

Håndballfamilie
At det ble håndball på vår nye forsvarsgeneral var nesten ikke annet å vente. Helt fra barnsben av fulgte han sin mor, far og bror i håndballhallen.
– Jeg har hatt mine timer på tribunen, og det er jo blitt mye håndball siden. Jeg har vokst opp i en håndballfamilie. Da er det kanskje ikke så rart at det ble håndball for meg, forteller han.
Utenom håndballtrening i hall og i styrkerommet, spiller vår nye danske kraftspiller mye golf.  Han har også en bachelor i handel og marketing. Ved siden av håndballkarrieren er han også i gang med et masterløp innen ledelse, kommersialisering – med varehandel som felt.

Leder
– Vi skal løfte resultatene, ta nye steg og jobbe steinhardt hver eneste dag fremover. Derfor må jeg se an hvordan det blir med masterstudiet de to neste årene. Det er mulig studiet må settes på vent, sier han videre.
At vår nye forvarsgeneral er interessert i ledelse er ikke unaturlig, for det er en ekte leder som om litt trer inn i Sparebanken Sør Amfi. Han har en klar plan for hva som skal skje de neste årene.


– Nå skal vi fylle hallen, vinne håndballkamper, skape gode håndballopplevelser for Svermen og resten av alle som støtter oss og ikke minst jobbe steinhardt hver eneste dag. Jeg gleder meg ekstremt mye til å møte alle i og rundt klubben og ikke minst norsk håndball. Dette blir spennende og veldig show, avslutter vår nye forsvarsgeneral, Frederik Børm. Børm har skrevet under en kontrakt som løper ut 2022/2023-sesongen.

PS: Børm er ikke alene om å være dansk nordmann i Istres. Elverums Thorsten Fries er også å finne i klubben ut sesongen på leiekontrakt.