– Er det sant? Dette skal feires med en gigantisk folkefest! – ØIF Arendal

– Er det sant? Dette skal feires med en gigantisk folkefest!

Det var daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansens første kommentar da det ble klart at Regjeringen gjenåpner landet i morgen klokken 16. – Det skal markeres med full hall 7. oktober, sier han og gjentar høyt til seg selv: Vi kan faktisk ha full hall igjen!

I dag kom beskjeden ØIF Arendal-sjef Bjørn-Gunnar Bruun Hansen og resten av klubben har ventet og kjempet lenge for.

– Dette skal feires på ordentlig vis ved første og beste anledning. Vi hadde en tro på at dagens pressekonferanse ville gi oss denne nyheten, men nå skal vi sette oss ned og skape rammene til en skikkelig folkefest i Sparebanken Sør Amfi 7. oktober, gliser en strålende fornøyd daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen fredag ettermiddag.
7. oktober spiller ØIF Arendal mot Kolstad i Rema 1000-ligaen i Sparebanken Sør Amfi – samme lag som man faktisk spiller mot i morgen i Trondheim.
– Og hva vil rent konkret skje 7. oktober?
– Nå skal vi summe oss, sette oss ned gjennom helga og deretter invitere til en folkefest som jeg tror mange venter på. Detaljene får vi komme tilbake i løpet av helgen eller i begynnelsen av uka. Dette er en gledens dag, som skal feires, sier en rørt klubbsjef til oifarendal.no.

Svermen kan fremover sitte som i gamle dager – tett i tett, slik at enda flere svermere og supportere kan nyte ØIF Arendal og gleden av å være sammen. I morgen gjenåpner Norge klokken 16. Det er rett og slett til å bli glad av – akkurat slik våre svermere uttrykket da Kristijan Jurisic reddet et av sine mange skudd mot Kristiansand 1. september.


561 dager
I dag kom som kjent meldingen alle lengselsfullt har ventet på etter 561 (!) med restriksjoner som følge av corona-pandemien. Samfunnet skal gjenåpnes til «normal hverdag med høyere beredskap».
I praksis betyr dette at ØIF Arendal og resten av idretts- og kulturarrangørene i vårt langstrakte land endelig kan åpne opp alt.
– Vi kan fylle hele hallen og fylle den opp igjen med supportere, slik vi gjorde før pandemien kom som et knyttneve-slag i ansiktet 12. mars i fjor, sier han. I morgen er det 562 dager det kollektive knyttneveslaget traff oss alle hardt og brutalt.
I morgen klokken 16 åpner med andre ord landet – forøvrig midt i åttendelsfinalen i cupen mellom Kolstad og ØIF Arendal i Trondheim. Fra og med samme tidspunkt vil alle covid-protokoller for trening og kampaktivitet på alle nivåer opphøre å gjelde. Antallsbegrensninger for deltakere og tilskuere på arrangement vil også opphøre fra og med lørdag 25.9. kl. 16.00, melder Norges Håndballforbund.

Oktoberfest
Bruun Hansen har ikke bare hjemmekampen mot Kolstad i høstferien den 7. oktober i tankene når han tenker fest.
22. oktober er det allerede lagt planer om en Oktoberfest i forbindelse med hjemmekampen mot Fjellhammer. Den planen kan nå utvides.

– Det står ikke på festmuligheter fremover. Nå kan vi endelig begynne å gjøre alt vi har lyst til uten å bekymret for å bryte regler eller protokoller. Det er en stor bør som tas bort fra våre skuldre og resten av idretten og kulturen i Norge.
Han benytter også anledningen til å fullrose klubbens mange, trofaste samarbeidspartnerne for å ha stått klubben bi i perioden som endret Norge og alle forutsetninger opp ned over natten. ØIF Arendal måtte som kjent permittere spillerstallen i fjor vår og hadde i vår ytterligere en permitteringsrunde.
– Jeg kan love at det kommer flere større nyheter fra oss i ØIF Arendal fremover. Vi har mye å ta igjen, for å si det slik, avslutter en rørt, glad og overlykkelig klubbsjef.For idag er det lov selv for menn over 50 til å felle en gledeståre. Endelig! For nå skal håndballen endelig komme hjem igjen!