Jurisic i hundre – bokstavelig talt – ØIF Arendal

Jurisic i hundre – bokstavelig talt

Kristijan Jurisic har mange høydepunkter i ØIF-drakta, men spesielt én vekker et minne – dog, ikke særlig hyggelig. I ettermiddag spiller han sin kamp nummer 100 for klubben.

ØIF Arendals joviale og fantastiske målvakt Kristian Jurisic spiller i dag sin kamp nummer 100 i ØIF Arendal-drakta. Det skal feires med seier og avansement borte mot Kolstad i ettermiddag.

-Først og fremst er jeg svært stolt av muligheten til å spille min kamp nr. 100 for klubben. Det har vært en fin reise så langt med mange nye vennskap og opplevelser på veien hit, sier lørdagens jubilant.

Prosenter
Selv om alle som følger ØIF Arendal tett er blitt godt vant med å lese om hans redningsprosenter – som ofte ligger mellom 30 og 40 – vil han ikke aldri nå 100% redninger i en og samme kamp. Likevel, i ettermiddag løper han for å spille sin kamp nummer 100. Han har vunnet seriegull og cupgull med ØIF Arendal, men det er likevel ikke de opplevelsene som har satt dypest spor.

Her er Jurisic i hyggelig passiar med støtteapparatet. Til høyre sitter Per Egil Westin. Til venstre sitter oppmann og gledespreder Trygve Røisland. Helt til venstre kan man skimte Mario Matic. Jurisic er en godt likt herremann i Sparebanken Sør Amfi.

– Det er vanskelig å si hva mitt beste minne i ØIF-drakta er, rett og slett fordi det begynner å bli et par stykker. Det er lett å trekke frem de sportslige suksessene, men det finnes gode minner både på og utenfor banen, forteller han.
– Den første turen til Tyrkia, med kloakk i garderoben er noe jeg aldri kommer til å glemme, sier bæringen og henviser til den heller famøse e-cup-kampen mot tyrkiske Selkaspor høsten 2018. Dagbladets overskrift i etterkant forteller det meste: «Det fløt avføring og urin».
Det gjør det neppe i nye Kolstad Arena i ettermiddagens åttendelsfinale mot Kolstad i Trondheim.

Å være til stede
For uavhengig av minnene fra Tyrkia for tre år siden, er Kolstad et lag i medvind. Etter en trøblete start på sesongen, viste de styrke mot Runar i midtuken og vant 34-27. Trønderne spilte Leif Gautestad, Kenny Ekman og Christoffer Rambos Runar ut av den flotte arenaen.
– Det handler rett og slett om å være tilstede. Sist bortekamp (red.anm: borte mot Bergen) startet vi fryktelig dårlig, men det har man ikke råd til i en cupkamp. Alt kan selvfølgelig skje, men vi skal sørge for at vi stiller best mulig rustet til å ta oss videre i cupen, sier jubilanten som sammen med spillergruppa har satt mål om å bli topp 4 i nasjonale turneringer denne sesongen. Det betyr at kun seier er godt nok i ettermiddag.
-Og da må du og kollega Eres holde en redningsprosent mellom 30 og 40?
– Nøyaktig hva vi bør ligge på i redningsprosent er vanskelig å si. Det er mange faktorer som spiller inn, som eksempel tempo i kampen og slike ting. Om vi i løpet av én hel sesong klarer å holde god nok standard og redde baller når det trengs spiller ikke redningsprosenten noen rolle, avslutter han.

Og uansett hva slags prosent han havner på i ettermiddag – Kristijan Jurisic går ut i hundre uansett. Bokstavelig talt. Måtte det bli nye hundre nye.

Dagens NM-kamp starter klokken 15 i Kolstad Arena (se egen sak for hvordan du kan se kampen på tv).