– Opplevelsen fra i fjor sitter fortsatt i kroppen – ØIF Arendal

– Opplevelsen fra i fjor sitter fortsatt i kroppen

Kveldens oppgjør i Sparebanken Sør Amfi mot Sandefjord blir ekstra spesiell for Olaf R. Hoffstad.

Olaf R. Hoffstad har ikke en seier å kjempe om i kveld, men også en ære. Å tape mot barndomsklubben er ikke aktuelt.

– Etter at jeg forlot Sandefjord er det kun Fredrik Engelstad igjen av de jeg spilte med, men det er alltid litt rart å spille mot en klubb hvor man tilbrakte hele barne- og ungdomstiden. Selv om jeg ikke kjenner så mange på dagens Sandefjord-lag, kommer jeg likevel nok til å høre det fra en haug med mennesker om vi ikke slår dem i kveld. Det gir litt ekstra motivasjon i seg selv, sier ØIF Arendals venstrekant Olaf R. Hoffstad.
Han er vokst opp en liten biltur unna det som i sin tid var hans andre hjem, Jotunhallen.

Grunn til
Selv om ØIF Arendal kommer inn i kampen som storfavoritter, peker Hoffstad på flere oppsiktsvekkende resultater allerede etter to serierunder. Halden slo Kolstad og Drammen har tapt mot Fjellhammer. Flere tippeselskaper har satt oddsen til 1,05 på ØIF Arendal-seier.
– Det viser bare at alt kan skje, men vi er ikke interessert i å kaste vekk den gode statistikken vår fordi vi undervurderer en motstander. Vi fikk en vekker sist sesong, sier Hoffstad og sikter til 30-33 tapet hjemme mot nettopp Sandefjord i Sparebanken Sør Amfi i fjor høst. Det fine med håndball er at man ikke vinner på forhånd, man må bevise i hver kamp.
– Opplevelsen fra i fjor sitter fortsatt i kroppen. Vi lærte mye av den kampen. Derfor stiller vi ekstra skjerpet, godt forberedt og ikke minst fokusert på egne arbeidsoppgaver. Det handler om å stå solid bakover, slik at vi kan løpe. Det er det vi vil, fastslår venstrekanten som kombinerer elitespill i ØIF Arendal med studier ved UIA.


Toppnivå?

Hoffstad beskriver sesonginnledningen som brukbar. Han mener laget ennå ikke har vist det beste som bor i mannskapet.
– Jeg er neppe alene om å mene at vi ikke har fått frem det beste nivået gruppa kan prestere. Kveldens kamp handler om å bygge videre på den gode flyten vi føler vi er inne i nå. Vårt mål handler alltid om å ta nye steg, avslutter Olaf R. Hoffstad.

Kampen starter klokken 1830 i Sparebanken Sør Amfi i kveld.

PS: Magnus Søndenå er den andre spilleren i dagens ØIF Arendal-tropp som har trent ut sine barne- og ungdomshåndballsko i Jotunhallen og for Sandefjord.