– Oi, det har jeg faktisk ikke tenkt på – ØIF Arendal
Frederik Børm og André Jørgensen Hofstøl i samtale. Bildet er tatt på trening 29.7.2021

– Oi, det har jeg faktisk ikke tenkt på

André Jørgensen Hofstøl var naturlig nok fornøyd etter 29-19 mot Gornik Zabrze. Men, det var en ting som han faktisk ikke hadde tenkt på før matchen i Polen.

André Jørgensen Hofstøl var naturlig nok en fornøyd herremann etter 29-19 mot Gornik Zabrze søndag kveld. Arkivfoto.

– Deilig å vinne i trener-debuten i europacup-sammenheng?
– Oi, at dette var min debut som trener i europacup-sammenheng, har jeg faktisk ikke tenkt på. En gang må være den første, og det passet jo fint i dag, svarer en fornøyd Jørgensen Hofstøl til oifarendal.no.
Selv om 29-19 seieren mot Gornik Zabrze var hans debut som trener i europacup-sammenheng, har ØIF-sjefen bred erfaring gjennom landslagsspill, proffspill og en haug med kamper i de ulike europacupene da han selv var aktiv.

Overbevisende
Jørgensen Hofstøl har dermed fått en god start i sine to offisielle kamper etter at han i vår ble trener på permanent basis i ØIF Arendal. Tirsdag ble Randesund som forventet beseiret i 2.runde i NM. I dag ble Gornik Zabrze tatt på senga fra starten av. Han er særlig fornøyd med at spillerne gjorde som avtalt på forhånd.
– Vi legger taktikken sammen. Vi gjennomfører den sammen, slik vi var enige om. Vi rullerer som avtalt, og spillerne leverer maksimal innsats. Nå skal vi hjem for å jobbe med de tingene som ikke fungerer like bra, sier han.
Det er nemlig et uttalt mål at rullering på mannskapet skal skape fremgang for den enkelte spiller på sikt.
– Det er like greit at ungguttene – og det noen kanskje tenker er spillere som vil sitte mye på benken, får erfaring fra starten av. Det er slikt vi bygger lag, får frem nye typer som kan bidra når de får sjansen. Som jeg har sagt i hele oppkjøringen, er det betryggende å se at unggutta gir alt når de får sjansen, sier han videre.

God stemning
Det sier seg vel nærmest selv at stemningen i garderoben var god etter kampslutt i Polen.
– Stemningen er upåklagelig. Troppen er satt sammen av mange fine typer. Det er godt tegn at flere burde prestert bedre. Slik skal det være og vitner om vi vil videre.
Selv om ungguttene leverte full innsats så langt kroppene kunne tåle, trekker han frem Kristijan Jurisic, Olaf R. Hoffstad og playmaker Mario Matic som toneangivende i storseieren. Hoffstad satt inn åtte mål på åtte forsøk.
– Alt i alt en lagseier der jeg ønsker å trekke frem disse tre spillerne. Det var spesielt betryggende å se hvordan vi omsetter godt målvakts- og forsvarsspill i kontringer. Mario styrer også angrepsspillet på en god måte. Nå skal vi ta med oss godfølelsen herfra inn mot onsdagens match. Fra og med i morgen tidlig er det Kristiansand til onsdag som står i fokus, avslutter André Jørgensen Hofstøl.