ZABRZE, POLEN: Vant overbevisende etter kanonstart – vant med 10! – ØIF Arendal

ZABRZE, POLEN: Vant overbevisende etter kanonstart – vant med 10!

Kristijan Jurisic, forsvarsgeneral Frederik Børm og en lynhurtig Olaf R. Hoffstad lammet Gornik Zabrze fullstendig i begynnelsen av søndagens kvalik-kamp til EHF European League. Deretter overtok fem debutanter (!) showet i europacup-sammenheng.

Olaf R. Hoffstad (t.v) leverte en solid match mot Gornik Zabrze, både defensivt og ikke minst offensivt der han satt inn åtte mål på åtte forsøk. Dermed kunne hovedtrener André Jørgensen Hofstøl glise bredt sammen med Hoffstad og Kristijan Jurisic (44% i redningsprosent) etter seieren mot Gornik Zabrze i Polen.

KAMPFAKTA FINNER DU NEDERST I ARTIKKELEN.

– Vi skal ikke stå med lua i hånda når vi er ute i Europa, sa ØIF Arendals kommentator i Polen, Per Carsten Michelsen, mot slutten av andreomgang. Som nevnt, så gjort.

Lammet polakkene
En solid start på kampen sørget imidlertid for at det sto hele 2-8 på tavla etter 11 minutter – i en hall som ble omtalt som en gymsal med bratte tribuner.
Det polske vertskapet kom seg aldri etter ØIF Arendals overbevisende start på kampen. Kristijan Jurisic var høyt og lavt, mens nevnte Hoffstad, Frederik Børm og Magnus Søndenå scoret i tur og orden fremover. Hoffstad ble for øvrig kampens mestscorende med åtte scoringer.
Etter den solide starten på kampen, begynte André Jørgensen Hofstøl sin sedvanlige rullering av mannskapet. Samtlige mann kom på banen, derav fem debutanter i europacup-spill.
– Det er mange som melder seg på og det er viktig med tanke alt som venter, sier Magnus Søndenå like etter kampslutt.

Flere spørsmål enn svar
Klubbveteran Sondre Paulsen har vært ute en vinternatt før, men i kveldens kamp ble det raskt klart at de mange spørsmålene på forhånd om det polske laget raskt ble besvart.
– Dette ble en god bekreftelse. Vi var gode bakover, fastslår Paulsen.
Paulsens analyse er det vanskelig å være uenig i. ØIF Arendal hadde full kontroll gjennom kampen, enten det var med den antatte førsteoppstillingen på banen – eller om det var ungguttene som regjerte i den polske gruvebyen etter hvilen. Rulleringen resulterte i at hele fem av ØIF Arendals spillere fikk sin debut på banen i europacup: Adrian G. Evensen (satt på benken mot Nantes høsten 2019), Fredrik U. Venemyr, Henrik Øygarden, Ivan Eres og Jakob F. Lorentzen.

Lindstrøm
Ellers var det gledelig at Richard Lindstrøm fikk vist sin voldsomme skuddarm frem i matchen. Han satt inn fem mål på syv forsøk. Jørg William Fiala Gjermundnes var omsider på banen igjen for ØIF Arendal, etter at han har slitt med ryggproblemer de siste ukene. Fiala Gjermundes satt inn én scoring i oppgjøret. Ellers var det ekstra gledelig at både Henrik Øygarden (1 mål) og Jakob F. Lorentzen (2 mål) tok godt vare på spilletiden i det som ble deres debut i europacup-spill.

Kampforløp Gornik Zabrze – ØIF Arendal
1-5 (7 min)
1-7 (10 min)
3-9 (13 min)
4-9 (15 min)
7-12 (20 min)
10-14 (24 min)
10-15 (pause)
11-17 (35 min)
12-21 (40 min)
14-22 (45 min)
15-26 (27 min)
18-28 (29 min)

Kampfakta
Gornik Zabrze – ØIF Arendal 19-29 (10-15)
2.kvalifiseringsrunde EHF European League, 29.08.2021
Gornik Zabrze: Martin Galia, Pawel Kazimier – Pawel Krawczyk (4), Bartlomiej Bis (1), Krzysztof Lyzwa, Lukasz Gogola (2), Liubomyr Ivanytsia (1), Dawid Molski (4), Pawel Dudkowski, Jakub Skrzyniarz, Krystian Bondzior (1), Sebastian Kaczor, Michal Adamuszek, Piotr Rutkowski (1), Damian Przytula (5).
ØIF Arendal: Ivan Eres, Kristijan Jurisic – Sondre Paulsen (2), Jakob F. Lorentzen (2), Frederik U. Venemyr, Olaf R. Hoffstad (8), Frederik Børm, Magnus Søndenå (3), Richard Lindstrøm (5), Kristian Rammel, Mario Matic (2), Adrian G. Evensen, Jørg William Fiala Gjermundnes (1), Henrik Øygarden (1), Lars H. Jakobsen (2).