SØNDENÅ: – Selv om vi har sett mye video, vet vi likevel ikke helt hva som venter oss – ØIF Arendal

SØNDENÅ: – Selv om vi har sett mye video, vet vi likevel ikke helt hva som venter oss

Magnus Søndenå er ikke i tvil om at søndagens match i Polen kommer til å by på overraskelser, men ikke overraskelser ála Tyrkia.

Magnus Søndenå og ØIF Arendal møter Gornik Zabrze søndag ettermiddag i Polen.

– Vi vet aldri hva man har i vente. Motstanderne har alltid noen flere ess i ermet som de kanskje bevisst ikke har vist frem i oppkjøringen. Det er bare sånn det er, sier Magnus Søndenå som ble hentet til ØIF Arendal fra danske Ribe-Esbjerg i sommer.
– Det er også alltid spennende å møte lag fra en annen type håndballkultur enn den vi spiller i til daglig. I allefall når vi er så tidlig i sesongen som vi er nå. Samtidig kan vi kun få gjort noe med det vi kan få gjort noe. Vi er godt forberedt, sier Søndenå som har brukt flere timer foran tv-skjermen til å studere det polske laget.

50/50
André Jørgensen Hofstøl anslår i et intervju med oifarendal.no – som publiseres på kampdagen – at sjansen for å gå videre etter to kamper er 50/50.
– Vi tar kun en en kamp – og en dobbeltkamp av gangen. Litt kjedelig svar, men det er vår jobb å holde fokus på det vi skal holde fokus på, sier Søndenå.
Hvis ØIF Arendal slår ut Gornik Zabrze over to kamper, må Søndenå og lagkameratene ut i en 3.kvalifiseringsrunde. Neste steg er gruppespillet i EHF European League – selve målet for alle som er i kvalifisering.
ØIF Arendal holdt på imponerende vis lenge liv i den drømmen høsten 2019, mot det franske storlaget Nantes. Ett fattig mål skilte lagene over to kamper. Siden kom corona-situasjonen, og dagens ØIF-tropp er delvis bygget opp på ny i kjølvannet av corona-utfordringene.

Lærdom
Søndenå forteller at et godt resultat er vel så viktig som å høste lærdom etter den første kampen mot polakkene.
– Det betyr at vi kan justere eget spill når vi vet litt mer om motstanderne våre. Vi skal også avslutte på hjemmebane, noe som alltid er en fordel. Polsk håndball har i mange år vært sterk, og i Europa er det slik at det finnes veldig mange sterke lag like bak alle de lagene mange har hørt om.
– Selv om man skal spille i Øst-Europa, blir det vel en annerledes opplevelse enn hva ØIF Arendal fikk servert i Tyrkia i 2018?
– Ja, humrer Søndenå.

Kort fortalt ble mye ståhei da ØIF Arendal skulle ut i kvalifiseringskamp mot tyrkiske Selkaspor i 2018. ØIF Arendal-spillerne ble blant annet møtt av avføring og urin flytende rundt i garderoben. Det ble også hevdet at målstengene var smurt inn i fett. Mottakelsen og ståheien vakte naturlig nok oppsikt langt ut over norsk presse. Den gang tapte ØIF mot det tyrkiske vertskapet, men vant stort på hjemmebane og sikret avansement.
– Jeg har hørt mye om det som skjedde der. Det skjer nok neppe igjen i turneringer i regi av EHF, humrer han igjen.
Den slags skal man ikke legge på helgens polske motstander og arrangør. Per Carsten Michelsen fortalte i et intervju med oifarendal.no fredag kveld at det polske vertskapet gjør alt de kan for at ØIF-spillerne skal få et så godt opphold som mulig.
– Det er liten tvil om at lysten til å gå videre er stor. Vi er godt forberedt, men vi møter et godt polsk lag, advarer Magnus Søndenå.

Søndagens kamp har kampstart klokken 17 i Hala Sportowa Pogon i Zabrze. ØIF-troppen reiste til Polen i går. Troppen kommer mandag.