EHF EUROPEAN LEAGUE:- Vi møter et klassisk polsk lag – ØIF Arendal

EHF EUROPEAN LEAGUE:- Vi møter et klassisk polsk lag

Det er André Jørgensen Hofstøls konklusjon, etter å studert Gornik Zabrze på video. Han anslår sjansen for å gå videre til 50/50.

Frederik Børm og André Jørgensen Hofstøl i samtale. Søndag møter ØIF Arendal polske Gornik Zabrze i Polen til den første kvalifiseringskampen i EHF European League.


– Vi møter et typisk polsk lag. Det er blitt tydelig for meg etter å ha sett gjennom to kamper de har spilt i oppkjøringen på video. De kjører gjennomgående store bevegelser i angrepsspillet hvor store, kraftige spillere skal skyte. Det er de gode på, men vi har sett på en del mottrekk mot dette spillet. Dette skal vi bruke tid sammen før matchen, sier André Jørgensen Hofstøl til oifarendal.no.

Topp 4
Polsk håndball domineres av de to storklubbene Kielce og Wisla Plock. Kielce trenes av den gamle, sovjetiske/usbekiske/spanske håndballegenden Talant Dusjebaev. Kielce har vært suverene i den polske serien de siste årene. Wisla Plock ligger og vaker rett under. ØIF Arendals motstander, Gornik Zabrze havnet sist sesong på en sterk 4.plass, hele 18 poeng foran lag nummer fem på tabellen. Jørgensen Hofstøl har i det taktiske arbeidet inn mot den første kvalifiseringskampen, hentet informasjon fra Wisla Plocks assistenttrener – som han spilte sammen med i Spania.

Noe svekket
– Det sies at de er svekket sammenlignet med forrige sesong, men dette blir tøft uansett. Vårt utgangspunkt er å komme hjem med et greit resultat. Jeg anslår sjansen til å gå videre sammenlagt til 50/50, vurderer ØIF Arendals hovedtrener.
Gornik Zabrze trenes for øvrig av Flensburg gamle storspiller Marcin Lijewski, en merittert herremann med andre ord.
– Det betyr at han antakelig sitter med noen triks i boka?
– Ja, det er alltid spennende å møte lag som spiller litt annerledes enn vi er vant med. Det råder en fin optimisme i gruppa, selv om vi fortsatt sliter med en del smårusk og småskader i spillergruppa, melder Jørgensen Hofstøl.

ØIF-troppen med støtteapparatet reiste til Polen i går. Mandag morgen drar troppen hjem til Arendal igjen.