Klubbhåndball blir ikke større enn dette! – ØIF Arendal
Kari Sunde, som vanlig engasjert. Bildet er tatt under storkampen mot Nantes høsten 2019.

Klubbhåndball blir ikke større enn dette!

I dag, søndag, starter EHF European League. For hardtsatsende håndballspillere er det ingenting som er større enn å representere Norge ute i Europa gjennom Europacup. Det blir ikke større enn akkurat dette!

ØIF Arendal starter årets kvalifiseringseventyr til EHF European League borte i Polen. Mot Gornik Zabrze.

For de av våre lesere som husker bortekampen mot tyske Göppingen, høsten 2017, hvor våre gutter ledet med mange mål, før det endte opp uavgjort 27-27. Det var altså mot regjerende mestre som vant EHF-cupen både i 2016 og 2017. Dere som kjenner historien vet at ingenting er større enn E-cup!

Vi snakker om kampen som TV2-eksperten Bent Svele omtalte som en håndballsensasjon! Eller som Preben Vildalen, den tredje norske håndballspilleren til å runde 200 landskamper, aldri har tatt poeng mot på bortebane!

HBC Nantes store profil Kiril Lazarov hadde mye godt å si om ØIF Arendal

Men skal vi virkelig snakke om kamper som har skapt en evig stolthet til klubben i svart og rødt, er det selvsagt kampene mot HBC Nantes. Det var sist gang ØIF Arendal spilte Europacup tilbake i 2019.

Våre gutter ledet det aller meste av bortekampen og tapte til slutt med ett mål 30-29 i en ellevill kamp foran 6 000 hjemmepublikummere. Og søndag 24. november 2019 skulle vi vise at ØIF Arendal var kommet videre. At vi var bedre enn et hederlig resultat på bortebane. Og for et oppgjør det ble i Sparebanken Sør Amfi.

HBC Nantes jubler over uavgjort mot ØIF Arendal!

Riktignok var spillere og ledere klare på at HBC Nantes fremdeles var store favoritter før hjemmekampen – selv med bare ett måls tap borte. Men det lå liksom noe i «luften» den gangen!

Etter heroisk innsats. Etter en spenning vi knapt har kjent på før endte hjemmeoppgjøret 30-30. HBC Nantes som både før og etter har imponert i Champions League klarte altså på knappest mulig margin, å hindre våre gutter fra et historisk gruppespill!

Kari Sunde, som vanlig engasjert. Bildet er tatt under storkampen mot Nantes høsten 2019.

Så kan vi ta med den alltid så uforutsette faktoren som gjelder i nettopp Europacup-spill. Det er vel nok å nevne da gutta måtte rømme garderobene i Tyrkia rett før kampstart for å redde det man kunne fra kloakk! Om kampmål smurt inn med «fett» for å dra ned tempo i kampen.

Det er noe ekstra når vi ikke bare spiller for egne supportere, men for norsk stolthet i Europacup. ØIF Arendal har mange høydepunkter også i europeisk sammenheng, men samtidig så har vi noe ugjort. Det å gå til et gruppespill i årets EHF European League vil uomtvistelig være den største sportslige prestasjon noe ØIF Arendal noen gang har gjort. Bedre enn både de tre seriemesterskapene og ett NM-gull.

Det sier mye om hvor vanskelig og hvor trangt «nåløyet» er. Men det er også det som gjør at Europacup er den største av alle konkurranser.

Spør du merietterte håndballjenter som har absolutt alle pokaler og medaljer fra OL, VM og EM, er nok det de setter høyest Champions League-gull med egen klubb! Det sier mye om hvor høyt spillere setter Europacup.

Let the games begin!