Kan våre franske overmenn fra 2019 kaste overmakten ut av Champions League i kveld? – ØIF Arendal

Kan våre franske overmenn fra 2019 kaste overmakten ut av Champions League i kveld?

Våre overmenn fra EHF-kvalifiseringen høsten 2019, HBC Nantes og håndball-legenden Kiril Lazarov (41!), kan kaste storfavoritt Veszprem ut av Champions League i kveld – og samtidig sikre seg en av fire billetter til Final 4.

Kiril Lazarov (t.h) og vår egen Luka Panza, her avbildet etter at førstnevnte og hans Nantes slo ut ØIF Arendal av EHF-cup kvalifiseringen med kun ett måls margin høsten 2019. Panza er kroat, mens Lazarov er nord-makedoner. Det betyr at begge er vokst opp med samme pass, da to landene var en del av tidligere Jugoslavia.

For som alle våre lesere husker så inderlig vel; høsten 2019 tapte ØIF Arendal med kun ett fattig mål sammenlagt over to kamper mot det franske storlaget i siste kvalifiseringsrunde til EHF-cupens gruppespill.

I kveld kan også det ungarske storlaget Veszprem møte samme skjebne som vi gjorde i 2019, nemlig å tape over to kamper for det franske laget. Mye vann har rent ut i havet siden 2019, men Nantes har fortsatt danske Emil Nielsen og håndballegenden over alle håndballegende Kiril Lazarov som frontmenn. Nantes har en 32-28 ledelse med seg til Ungarn. Det betyr at de kan tape med tre mål – eller fire, om Nantes når 28 mål fremover i Ungarn.

Alle som følger litt med på hva som rører seg i europeisk topphåndball, vet at Nantes ikke er en kasteball. Likevel stiller Veszprem, med Håndballguttas Kent Robin Tønnesen i stallen, i en helt annen liga hva økonomiske ressurser angår. Om Nantes holder stand i kveld, kan ikke det ses på en annen måte enn overraskende. Om ikke Veszprem makter å ta igjen de fire målene i kveld, vil det etter alle solemerker ryke noen trenerkontrakter denne sommeren.

For i Ungarn er ikke Veszprem et mulig Final 4-lag, som det i kveld skal kjempes om billetter til, men en naturlig gullfavoritt. Der hvor gull skal deles ut, skal Veszprem – eller Telekom Veszprem, som klubben formelt sett heter, være en naturlig kandidat. Da kan ikke en fransk klubb stå i veien. Ungarerens problem er at det er nettopp det Nantes gjør. I den første kvartfinalen spilte de fantastisk håndball. Bakerst sto danske Emil Nielsen mer eller mindre som en vegg. Fremover var legenden selv, Lazarov, et sikkert kort, enten han hamret ballen i mål eller var nest sist på ballen før scoring. Kampen starter klokken 18:40. Kampen sendes på Viaplay/Nents plattform.

Barcelona møter hviterussiske Brest klokken 20:40. Katalanerne har 33-29 med seg i oppgjøret, og er neppe kampen å tjene seg rik på hos Norsk Tipping. Den kampen, som er den siste kvartfinalen i Champions League, kastes i gang 20:40 i kveld.