Skarpnes Invitational: Dette er Aalborg Håndbold – ØIF Arendal

Skarpnes Invitational: Dette er Aalborg Håndbold

Gjennom det siste halvåret har danskene rustet opp stallen med internasjonale lekkerbiskener som islandske Aron Pálmarsson, vår egen Kristian Bjørnsen og fra sommeren 2022, selve rosinen i pølsa: Mikkel Hansen. Klubbens mål er å bite fra seg Final 4 i Champions League.

Kristian Bjørnsen skal spille for Aalborg de neste sesongene. Her avbildet i norsk landslagsdrakt. Foto: trondheim2020.no

Foruten å være vår egen hovedtreners eks-klubb, er Aalborg en ordentlig snakkis rundt om i håndballverden om dagen. Årsaken er like enkel: Nordjyderne har presentert den ene internasjonale toppspilleren etter den andre. Først ut var signeringen av det mange mener er verdens beste håndballspiller – mannen som alltid avgjør når det handler om gull: Mikkel Hansen.

Mikkel Hansen vender riktignok tilbake til gamleklubben først neste sommer. Signeringen av den superstjernen med drakt nummer 24 var kun den første av en rekke signeringer som nærmest har rystet den internasjonale klubbhåndballen. Under styring av direktør Jan Larsen har klubben blant annet hentet inn følgende toppspillere foran neste sesong:

Aron Pálmarsson
Islendingen har vært nummer 1 i klubber som THW Kiel, ungarske Veszprem og  nå Barcelona. Bedre cv er det knapt mulig å oppdrive. Han er også sagaøyas maestro, uten Pálmarsson, intet islandsk medaljehåp. Bakspilleren har en skuddarm og overblikk som ikke kan beskrives. Det må oppleves. Den mangeårige, danske ekspertkommentatoren Bent Nyegaard beskrev overgangen slik, etter først å ha kommet over sjokkovergangen til Mikkel Hansen noen uker tidligere: «Jagten på det uopnåelige trofæ er kommet tættere på». Champions League-tittelen med andre ord.Kristian Bjørnsen
Siddisen vokste seg ut av Fyllingen Bergen og norsk eliteserien etter 2013/2014-sesongen. Siden har den norske landslagskanten ikke sett seg tilbake. Etter oppholdet i svenske Kristianstad i 2014-2016, gikk ferden videre til tysk Bundesliga og HSG Wetzlar. Fra og med kommende sesong skal høyrekanten med to VM-sølv og en EM-bronse bekle høyrekanten for Aalborg.

Henrik Møllgård (kom hjem til Danmark etter 2017/2018-sesongen)
Den danske forsvarsspilleren, med en fortid i oljestyrte Paris SG, har vist seg å ikke bare en være en forsvarsspiller på høyt internasjonalt nivå. Inneværende sesong har mannen med hestehalen også vist at angrepsspill, kløkt og rene skudd også ligger for den lyse kjempen.


Martin Larsen
Høyrebacken er sønn av klubbens mangeårige sterke mann og direktør Jan Larsen. Martin Larsen bringer med seg erfaring fra Bundesliga (Leipzig) og franske Pauc.

Jesper Nielsen
Den svenske strekspilleren er kanskje ikke så veldig kjent for oss nordmenn, men svenskene har en solid gjeng med utenlandsproffer. Nielsen har arbeidsgivere som Fuchse Berlin, Paris SG og Rhein Neckar Løven før han fra og med kommende sesong blir å se i Aalborgs trøye.

Det er for øvrig få som tror Aalborg er ferdig med spillerlogistikken denne sommeren. Oddsen for at Mads Mensah Larsen og en målvakt av høy internasjonal klasse – som eksempelvis Andreas Palicka også blir å finne i Aalborg enten neste sesong – eller fra 2022/2023, anses som lav.

Men, for å minne om kvaliteten i den danske troppen: Aalborg skal spille 1/8-dels finale over to kamper mot norske-klubben Flensburg Handewitt i Champions League i morgen torsdag kveld.
Stefan Madsens menn ble nummer to i den danske eliteserien, bak GOG. Sluttspillet er ennå ikke ferdigspilt.

Og neste sommer ankommer Kong Mikkel Hansen – eller MH24. Det kan med andre ord bli mye å glede seg til for sørlendinger og andre som vil ha en ekstra dessert i Skandinavium etter en helg i Jomfru Anes Gade. Men, før det skjer kan alle overnevnte – utenom Mikkel Hansen oppleves i Skarpnes Invitational i Sparebanken Sør Amfi i august

Et godt tips til en spiller som er verdt å sjekke ut 13.-15. august: Henrik Møllgård. Ta med deg følgende stikkord når du observerer: Alt ser så enkelt ut…