Skarpnes Invitational: – Dette er en gave til alle som elsker håndballkunst – ØIF Arendal

Skarpnes Invitational: – Dette er en gave til alle som elsker håndballkunst

De internasjonale storklubbene Aalborg, Magdeburg og Bjerringbro-Silkeborg (!) står på ØIF Arendal-menyen når eliteturneringen Skarpnes Invitational kastes i gang 13.-15. august. – Vi vet at alle som elsker håndball har behov for en skikkelig opptur. Dette er vårt svar, stråler daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

-Vi håper dette vil gi alle som elsker håndball en skikkelig vitamininnsprøytning. Spillerne, dugnadsmedarbeidere, sponsorene og alle andre fortjener dette nå. Jeg kan ikke komme med opp andre turneringer i Norge, som matcher denne rekka med klubber, sier en storfornøyd Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Kraftig kost
For det er ikke måte på hva, hvem og hvilke lag som utgjør eliteturneringen Skarpnes Invitational. Raskt forklart kommer det et solid antall landslagsspillere, profiler og en haug med medaljer og titler fra nasjonale og internasjonale mesterskap til Sparebanken Sør Amfi 13.-15. august. De danske toppklubbene Aalborg og Bjerringbro-Silkeborg samt den tyske toppklubben Magdeburg er en meny som egentlig fortjener flere utropstegn.

Sikter mot Champions League-gull
Aalborg har rustet opp stallen fra et allerede solid Champions League nivå, til å bli en kandidat til å kjempe om medaljer i håndballens mekka – Final 4 i Champions League. Alle klubbers og spilleres drøm er en billett hit.
Islendingen Aron Palmarsson er foreløpig den siste spilleren som skal spille for danskene kommende sesong. Palmarsson er rett og slett en av verdens beste håndballspillere. Nevner man Katabatic, Sagosen og Mikkel Hansen – glir Palmarsson elegant inn blant disse.
Mikkel Hansen – eller MH24 som han ofte omtales – kommer til Aalborg neste sommer. Det sier det meste om hvilken klubb som gjester Skarpnes Invitational.Tungvekter
Magdeburg er en tungvekter i tysk Bundesliga – kanskje best kjent for å avle frem den ene storspilleren etter den andre. Lagets hærfører er den norske landslagsspilleren Christian O’ Sullivan. Tyskerne ligger i skrivende stund på en sterk 4.plass i verdens beste håndball-liga.
Bjerringbro-Silkeborg har i en årrekke vært med i Champions League og vært – og er – blant de heteste gullkandidatene i dansk håndball.
– Dette kan ikke bli annet enn vanvittig bra. Sesongoppkjøringen tar skikkelig fyr. Dette er en gave til alle som elsker håndball. Det er ikke med rent lite stolthet at vi i dag offentliggjør de tre lagene som gjester Sparebanken Sør Amfi og ØIF Arendal 13.-15. august, gliser en meget fornøyd Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til oifarendal.no.

Stjernegalleri
Det er bare å slå fast dette en gang for alle; det blir ikke mange dagene fra fellesferien er avsluttet, til stjernegalleriene ankommer Arendal og Sparebanken Sør Amfi.
– Dette er en idé som har utviklet seg over tid. Derfor er vi ekstra stolte når vi endelig kan presentere denne solide menyen, fortsetter han.
-Våre menn må gjennom flere eliteturneringer før seriestarten. Det er ingen god grunn til at vi ikke kan skape en solid enn her i byen. Vi startet i fjor sommer, nå fortsetter vi med en solid videreutvikling av konseptet. Vi håper dette blir tatt godt imot, for her blir det stjerner og landslagsspillere fra mange landslag overalt. Det er vel sjelden at ordene «alle nevnt, ingen glemt» passer bedre enn i dette tilfellet, fortsetter en energisk daglig leder.

En vitamininnsprøytning
Alle som er glad i håndball og ØIF Arendal er blitt snytt for to sluttspill, deltakelse i EHF-cupen og en halv eliteseriesesong. Et bredt og langt plaster på håndballsåret?
– Publikum, sponsorer, dugnadsmedarbeidere, spillere, trenere og alle andre som engasjerer seg, er blitt snytt for to sluttspill, et amputert seriespill, folkefester og behovet for å oppleve noe sammen. Dette håper vi blir en ordentlig motivasjonsboost for alle som liker å se håndball, enten om man er blodfan, følger litt med, er en skikkelig håndballnerd eller om man er 10 år og har sett disse stjernene på tv. Nå kommer de til Arendal. Vi skal lage en innholdsrik helg. Med dette innholdet må vi vel kunne si at vi er på god vei allerede, smiler han igjen.

Daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen er naturlig glad – og lettet – over endelig å kunne offentliggjøre den mektige trioen Aalborg, Magdeburg og Bjerringbro-Silkeborgs deltakelse i Skarpnes Invitational 13.-15. august.


– Det er verdensnivå på lagene. Jeg tror ikke det er mange som vil være uenig når jeg mener at nivået i denne turneringen er høyere enn i en norsk versjon av Final 4, sier Bruun Hansen videre.
Han sier at kampprogrammet nærmer seg ferdigstilt, men endringer og mulige tilpasninger hos de enkelte lagene gjør at et komplett oppsett vil bli publisert siden.
– Vi har også tatt høyde for eventuelle restriksjoner knyttet til antall publikum. Her får vi komme tilbake til alle praktiske utfordringer fremover mot turneringsstarten. Publikum skal få nok informasjon fremover, lover han.
Det blir to håndballkamper fredag, lørdag og søndag.
– Seks solide oppgjør over tre dager. Det kan ikke bli bedre enn dette, bare én uke etter at fellesferien er over, fortsetter han.

Berømmer
Han berømmer også en av klubbens hovedsponsorer, Skarpnes, for at turneringen i det hele tatt er mulig å gjennomføre.
-Sammen med Skarpnes har vi arbeidet frem et solid konsept, som er i tråd med alt begge parter står for. Det er med glede og stolthet at vi kan by på slike godbiter gjennom tre festspekkede dager i verdens flotteste by, avslutter Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Vi vil gjennom uka presentere de tre klubbene her på nettsiden. Nettredaksjonen kommer selvfølgelig med flere saker gjennom dagen knyttet til dagens nyhet.