Erik Smedsrud utnevnt til ØIF Arendal-ambassadør! – ØIF Arendal

Erik Smedsrud utnevnt til ØIF Arendal-ambassadør!

Nå skal det med en gang understrekes. Mangeårlig styreleder Erik Smedsrud er allerede utnevnt til klubbens høyeste utmerkelse – æresmedlem. Men nå har styret også gjort han til ambassadør. Så om Erik trodde han skulle bli håndballpensjonist, så ser det dårlig ut med late dager!

ØIF Arendal har innført en ambassadørtittel for personer som, uten formelle verv i klubben, har kompetanse eller erfaring som kan være viktig for klubben. Det er en ærestitulering som bare få er forunt.

– Når man har så mange års erfaring med drift om toppidrettsklubb som Erik Smedsrud har, var det åpenbart for nyvalgt styre at vi ikke kunne la han gå i pensjonistenes rekker, forklarer ØIF Arendals leder Bjørn Jensen.

Erik Smedsrud (t.v) får blomster av nyvalgt leder av ØIF Arendal, Bjørn Jensen.

Erik Smedsrud har vært med i ØIF Arendal/Øyestad IF siden 1996. Og kan altså feire sitt 25-års jubileum som idrettsleder i klubben med svarte og røde drakter.

– Han vil ha utvidede fullmakter til å representere både klubben og styret ovenfor de organisasjoner som vi er representert i. I tillegg er han ikke snauere enn at han har lovet å bistå administrasjon i konkrete oppgaver han allerede er i gang med. Og som om ikke det var nok, han har blitt forespurt og sagt seg langt på vei klar for å bistå ennå mer i administrasjon når han trer inn i pensjonistenes rekker i sommer!

Det er tydelig at den ferske styrelederen setter umåtelig stor pris på at avtroppende styreleder har tenkt å bistå klubben i jakten på måloppnåelse ennå noen år. Kan vi håpe at det blir 25 år til?

– Vi får vel ta et år av gangen, så får vi se hvordan det går, svarer Erik Smedsrud på sitt lune vis. De som kjenner Erik vet at det ikke tas beslutninger på «bråtten». Ting skal helst gjennomtenkes.

– Det er veldig hyggelig at styret ønsker min kompetanse med videre. Og jeg tar det som en vel så hyggelig anerkjennelse både fra klubb og styret at man ønsker å ha meg med videre.

Det var kledelig beskjedent, akkurat slik vi kjenner den varme og gode Erik Smedsrud. At hans erfaring blir med klubben videre i rikelig monn er en uvurderlig styrke for ØIF Arendals mål om å bli en av de beste klubbene i Norden. For den drømmen er det ingen som har gitt opp, pandemi-tider til tross.