BESØKTE REKRUTTENE: – Det er viktig for rekruttene å bli kjent med filosofien som venter på elitenivå – ØIF Arendal

BESØKTE REKRUTTENE: – Det er viktig for rekruttene å bli kjent med filosofien som venter på elitenivå

Fredag kveld gjestet ØIF Arendals trenerteam Øyestad IF Håndballs rekrutter. André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza satt igjen med gode erfaringer, samt en enda bedre oversikt over hva som rører seg av treningsvillige talenter.

Hovedtrener André Jørgensen Hofstøl synes besøket hos rekruttene var interessant. Formålet med besøket var å skaffe seg oversikt over spillerne i rekruttgruppa, som sorterer under IF Øyestad Håndball.

– Gøy å se rekruttene våre, mye potensial. Det skal bli moro å bli bedre kjent med disse. Vi har lyst til å bli bedre kjent med denne gjengen. Vi har en god dialog med Kjetil (red.anm: trener). Det er fint å allerede nå vise frem filosofien som er i elitetroppen, sier André Jørgensen Hofstøl som ledet fredagsøkta sammen med trener Luka Panza.

Luka Panza er fornøyd med hva han så fredag kveld.

Potensial
En av spillerne som får sjansen i ØIF Arendal, Henrik Øygarden, var strålende fornøyd med fredagskvelden – som bestod av klister, nye øvelser og tips til videre inspirasjon. Han legger ikke skjul på at besøket gir inspirasjon, særlig i en tid der kun trening er mulig.
-Absolutt, svarer en tydelig svett Øygarden.
-Det er ikke så ofte at elitetrenerne er på besøk?
– Nei, det er det ikke. Det er gøy og spennende med noen ordentlige gode treninger, og fint å høre mer om filosofien i elitetroppen og hvordan de vil at håndball skal spilles, sier han videre.

Henrik Øygarden var storfornøyd med treningen ØIF Arendals trenerteam bød på fredag kveld. Øygarden er som kjent hentet opp i elitetroppen fra og med neste sesong, som formelt kastes i gang om drøye tre uker.

Øygarden er nok en gang tydelig på at veien mot stjernehimmelen er lang, vond og full av trening.
– Å gjøre sitt beste og å jobbe hardt, så får vi se hvor langt vi kommer, smiler han.

Hardt arbeid – og flaks!
Øygarden er blant spillerne som får sjansen til virkelig å vise seg frem når oppkjøringen tar til om noen uker. De to andre er Sebastian L. Simonsen og Fredrik U. Venemyr, som begge var innom elitetroppen forrige sesong. Trener Luka Panza trekker frem motivasjon, vilje og intensitet som tre nøkkelord etter økta fredag kveld.
– Her er det bra potensial, både lagpotensial og individuell potensial. Det er flere spillere som har nivå til å bli hentet opp. Forsetter de med å jobbe og utvikle seg, vil det komme en sjanse. Døra er ikke stengt, sier han.
Panza er tydelig på at veien opp plass i elitetroppen er lang.
– Masse trening, mange kamper og litt flaks, mener Panza videre.

-Utrolig inspirerende
2003/2004-kullets trener i IF Øyestad Håndball, Kjetil Øygarden, mener at besøk fra elitetrenerne er inspirerende.

-Alle skjønner at det er viktig. Det er det også for oss ungdomstrenere. Utrolig inspirerende, fastslår Kjetil Øygarden.
En av 2003/2004-kullets gode menn i støtteapparatet, Erik Christiansen, er særdeles fornøyd med det celebre trenerbesøket fredag kveld.
– Morsomt at de kommer å vise interesse for de yngre. Spillerne vokser mye på dette, mener han.

For er den én ting alle enes om: det står ikke på potensial blant IF Øyestad Håndballs rekrutter.