Kommentar: – De blikkje meir morro enn det mi laver sjøl – ØIF Arendal
Skarpnes Invitational 2021

Kommentar: – De blikkje meir morro enn det mi laver sjøl

Når fellesferien og OL er unnagjort, blir det heseblesende og hett for alle som elsker håndball her hjemme. Årets utgave av Skarpnes Invitational blir en oppvisning i håndballkunst, skriver ØIF Arendals nettredaktør.

For det blir ikke mer moro enn det man lager selv. Tidligere i dag offentliggjorde ØIF Arendal lagene som gjester Skarpnes Invitational 13.-15. august. For å ta daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen på ordet: Dette blir en vitamin-innsprøytning for absolutt alt og alle etter snart halvannet år med unntakstilstand.
13.-15. august flys det inn landslagsspillere og verdensstjerner på rad og rekke. Det er rett og slett invitasjon til en velfortjent fest.

Kinderegg
Magnus Gullerud, Christian O’Sullivan, Sebastian Barthold og Kristian Bjørnsen, en haug med danske spillere i Aalborg og Bjerringbro-Silkeborgs drakter – som enten har sekken full av a-landskamper, medaljer og vet ikke hva, og en av de største tyske klubbene gjennom tidende, SC Magdeburg. Det er et kinderegg som venter ØIF Arendals beste menn, publikum, sponsorer, næringsliv og ikke minst distriktet, Sørlandet og hele håndball-Norge som sådan. For vel er alle som følger norsk håndball, blitt bortskjemt med opplevelser – både gjennom landslagenes oppturer og norske klubblags bidrag i Europa. Nå blir det også fest i sesongoppkjøringen. Og, slapp helt av: Jeg har ikke glemt Aalborgs storsignering, islandske Aron Palmarsson. Dette youtube-klippet er kun en liten brøkdel av det han har underholdt håndballfans med siden han slo gjennom for 14 år siden:

Bakspilleren er ikke bare en håndballspiller, men et fenomen verdens forsvarsspillere aldri har funnet ut av. Han er verdt noen inngangsbilletter alene. Vi snakker om en spiller som kun har hatt adresse i de absolutt aller beste toppklubbene i verden i snart 15 år.
Da har vi ikke engang skrevet et ord om Henrik Møllgård. Eller, duoen må bare oppleves. Det som gjør spesielt Aalborg spennende, er ikke sørlendingers elsk på festbyen over Skagerrak, men at verdens ubestridte håndball-konge, Mikkel Hansen også har meldt sin ankomst til Aalborg. Han ankommer neste sommer. Det blir voldsomt. Aalborg er klubben som har bestemt seg for å spise kirsebær.


Da har vi ei skrevet om Magdeburg – en klubb som alltid er i toppen av verdens beste håndball-liga, tysk Bundesliga. Når vi tenker på tysk kvalitet, tenker vi ofte på landets bilindustri. De vet hva de driver med. Det gjør også Magdeburg. Man trenger ikke å ha et trent håndballøye for å se hva detaljer og fysikk gjør med prestasjonene. Gled deg!
Bjerringbro-Silkeborg har av naturlige årsaker (les Aalborgs voldsomme opprustning denne våren) fått mindre oppmerksomhet de siste ukene. Ser man på historien i dansk håndball de siste ti årene, kommer ikke Bjerringbro særlig mye dårligere ut enn sine konkurrenter fra Aalborg. Skal det deles ut gull i dansk håndball, står Bjerringbro-Silkeborg mer enn klare til å rappe den ene medaljen etter den andre. Vi snakker dansk håndball på sitt ypperste. Det er kanskje nok å minne om at gullene det danske landslaget grabber til seg i internasjonale mesterskap. Spillerne kommer fra et sted.

Kick-start
Selv om André Jørgensen Hofstøl og Luka Panzas menn får brynt seg på verdenseliten allerede i august, er det dette nivået alle i og rundt klubben arbeider beinhardt for å komme til de neste årene. Det krever hardt arbeid av alle – både nåværende og fremtidige ressurser. ØIF Arendal har tatt mål av seg om å klatre sakte, men sikkert oppover i det europeiske håndball-hierarkiet. Da må spillerne og det sportslige apparatet matches mot de beste. For deltagerne i Skarpnes Invitational er virkelig blant det beste europeisk håndball byr på. For de aktuelle klubbene er ikke ferdig med sesongen:
Aalborg spiller torsdag den første av to kvartfinaler mot Flensburg i Champions League, mens Bjerringbro-Silkeborg og Magdeburg har planer om å ta seg videre fra kvartfinalene i EHF-cupen. For få blir overrasket om tyskerne kommer til Arendal som ferske mestere i EHF-cupen.

Duell-bonanza
Uansett, når denne ekstraordinære august-helgen nærmer seg, står duellene i kø for alle som elsker håndballkunst:

  • Frederik Børm vs. Magnus Gullerud
  • Sondre Paulsen vs. Henrik Møllgård
  • Olaf Richter Hoffstad vs. Kristian Bjørnsen
  • Laurits Rannekleiv vs. Rene Toft Hansen
  • Henrik Øygarden vs. Aron Palmarsson
  • Mario Matic vs. Christian O’Sullivan

Lista er nærmest utømmelig. Derfor er det bare å feste setebeltene før du entrer Sparebanken Sør Amfi i august. Og det beste av alt: Alt tyder på at pandemien har sine siste krampetrekning i løpet av sommeren, noe som tyder på en normalisering og at håndballsirkuset nærmer seg ordinære tider. Eller, det som skjer i august er ikke ordinært. Det er ekstraordinært. Det er Skarpnes Invitational 2021.

Mi gledå oss.

Denne kommentaren er skrevet av ØIF Arendals nettredaktør.