ENDELIG: Oppkjøringen starter i ettermiddag – ØIF Arendal
logo

ENDELIG: Oppkjøringen starter i ettermiddag

André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza har lagt opp til en rolig start når oppkjøringen starter i dag. Deretter er det ingen kjære mor som venter Sondre Paulsen, Kristian Rammel & co.

Sondre Paulsen og Kristian Rammel, her mot Kolstad høsten 2020. Til høyre prøver Rasmus Carlsen å stoppe Rammel.

-Først og fremst skal det bli usedvanlig deilig å endelig kunne kaste ball igjen. Vi starter rolig de de første ukene, før det blir blod, svette og tårer fra og med 1. juni, smiler hovedtrener André Jørgensen Hofstøl.

Alvor
Når troppen igjen møtes i ettermiddag, er det rundt halvannen måned siden sist. Trenerteamet er påpasselig med å starte rolig. I forrige uke vedtok klubben styre å oppheve deler av permitteringen for spillere og trenere. Fra og med 1. juni oppheves resten av permitteringsgraden.

– Starter man for hardt, kommer det garantert skader. Denne uka blir det tre økter, neste uke fire økter. Vi må i gang kastarmer, skuldre og ikke minst legge opp til en kontrollert kroppskontakt de første ukene. Vi starter rolig, før vi øker videre. Duellspillet får vente til 1. juni, forklarer han.

Deler opp
I første del av oppkjøringen står som vanlig fysisk trening, individuell trening og det nevnte duellspillet før fellesferien i juli. Jørgensen Hofstøl og Panza innvilger spillerne fra 29. juni. Eller ferie og ferie: Et hardt treningsprogram, signert klubbens fysiske trener Hans Olav Uldal, følger med i kofferten.

Fra og med 23. juli samles troppen igjen for snaut seks uker med «ny» oppkjøring. I perioden før sesongen formelt starter, skal kollektive relasjoner og spillsystemer terpes på. I denne perioden er planen å delta i Generations Cup i Viborg, vår egen Skarpnes Invitational 13.-15. august, en eliteturnering på Østlandet i regi av Fjellhammer og en mulig EHF-kvalifisering i slutten av august. Seriestarten i Rema 1000-ligaen er berammet til 1. september.
– Luka og meg har sydd sammen et opplegg som vi mener skal treffe godt. Lukas erfaring har kommet godt med i planleggingen, sier han videre.

For i ettermiddag er vi endelig i gang, i hallen der klubbens røtter er dype, kraftige og klare for nok en oppkjøring.