OPPHEVER:- Dette er en skikkelig gladmelding. Nå kan vi endelig få kommet i gang! – ØIF Arendal

OPPHEVER:- Dette er en skikkelig gladmelding. Nå kan vi endelig få kommet i gang!

Styret i ØIF Arendal opphever permitteringene med 50% for spillertroppen og trenerteamet fra og med 18. mai. 1. juni oppheves resten av permitteringsgraden for spillere og trenere. Det gleder både nestleder Gunn-Marit Eriksen og hovedtrener André Jørgensen Hofstøl.

Sondre Paulsen og resten av spillerne og trenerapparatet kan begynne å trene sammen igjen fra og med 18. mai. Det skaper jubel. Styret i ØIF Arendal vedtok mandag å oppheve permitteringsgraden med 50% fra 18.mai og ut måneden. Resten blir opphevet fra 1. juni.

– Det er godt at vi endelig kan komme i gang med det vi er til for, nemlig trenings- og kampaktivitet. Styret har vurdert det slik at totalbildet ser lysere ut nå, enn totalbildet gjorde i mars og april. Dette er en beslutning som gleder, selv om det hersker en viss usikkerhet knyttet til både krisepakker, hvordan dette vil slå ut for vår klubb og ikke minst den generelle situasjonen samfunnet fortsatt står i, sier Gunn-Marit Eriksen til oifarendal.no onsdag ettermiddag.

– Nå kan vi endelig få kommet godt i gang med det vi skal gjøre; å tenke håndball, jobbe frem en solid kultur på treningsfeltet, se fremover og ikke minst kjenne på på følelsen av å være et lag. Dette var en etterlengtet nyhet. Dette er en skikkelig gladmelding. Det tror jeg alle forstår, sier en storfornøyd André Jørgensen Hofstøl til oifarendal.no og fortsetter.
-Vi får håpe spillerne ikke bobler over og tar for hardt i når vi nå endelig kommer i gang igjen, smiler Jørgensen Hofstøl.Myk start
Eriksen presiserer at det fortsatt er knyttet usikkerhet til hvordan krisepakka – og eventuelt fremtidige krisepakker, blir og hvordan disse slår ut for klubben. Det er som kjent fortsatt restriksjoner knyttet til en rekke faktorer, som blant annet antall tilskuere.
– Selv om vi opphever permitteringsgraden med 50% fra og med 18. mai og ut måneden, og opphever resten fra og med 1. juni, er det likevel usikkerhet for hvordan sommeren og høsten vil se ut, sier Eriksen videre.

Styret i ØIF Arendal besluttet som kjent i mars å permittere spillere og trenere 100% frem til 1. juni. Eriksen forteller om en omfattende prosess, deriblant en omfattende runde med spillergruppa, for å finne de beste, mulige løsningene da. Hun opplyser at styret snudde samtlige stein for å ha best mulig beslutningsgrunnlag, med tilhørende potensielle konsekvenser den gang. I etterkant av permitteringene valgte fire av klubbens spillere å si opp kontrakten, slik permitterte arbeidstakere har anledning til.
– I forkant av styremøtet og under styremøtet mandag kveld, hadde vi en ny og omfattende prosess for å frem et best mulig beslutningsgrunnlag. Nå får vi håpe at vi går mot lysere tider. For det er håndball vi har lyst til å holde på med, sier hun videre.

I gang
Dermed kan André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza kalle inn til første oppkjøringstrening dagen etter 17.mai. Selv om spillerne fortsatt er permittert 50%, blir det neppe halv maskin over det som skal skje 18. mai
– Nå skal vi først og fremst komme i gang, før det blir fullt kjør fra og med 1. juni. At styret har besluttet å åpne opp nå, gjør at kvaliteten i alt vi gjør blir bedre. Prosessene, kulturen og relasjonene får nå enda bedre tid til å vokse med ytterligere 14 dager sammen. Ut fra planene som er lagt, er dette en bonus. Det blir ikke vanskelig å legge om på planene nå. Jeg er virkelig fornøyd. Nå får vi krysse fingrene for at det blir enda lysere fremover, fastslår André Jørgensen Hofstøl.

Gunn-Marit Eriksen opplyser at permitteringene i administrasjonen fortsetter. Administrasjonen består nå av en full stilling, fordelt på flere personer.
– Styret berømmer hvordan administrasjonen har håndtert og håndterer dette. Avgjørelser knyttet til permitteringer er krevende for alle aktører, men i dag skal vi virkelig glede oss over at vi åpner opp deler av klubben igjen, avslutter nestleder Gunn-Marit Eriksen.

Det er vanskelig å ikke si seg enig. Måtte de permanente, gode tider kommer raskere enn raskest!