Skarpnes Invitational har gått Europa rundt! – ØIF Arendal

Skarpnes Invitational har gått Europa rundt!

Mandag lanserte ØIF Arendal «tidenes privatturnering» med storklubbene SC Magdeburg, Aalborg og Bjerringbro-Silkeborg til Sparebanken Sør Amfi 13.-15. august. Etter avsløringen har det kommet mange henvendelser om deltakelse, uten at det lar seg gjøre…

Skal vi tro ØIF Arendals administrasjon har det ikke vært mangel på klubber som ønsker å delta i Skarpnes Invitational. Turneringen som begynte som en ren norsk oppkjøringsturnering foran fjorårets sesong. De norske toppklubbene Nærbø, KRS Topphåndball og ØIF Arendal spilte kamper mot hverandre i koronaoppkjøringen til sesongen 2020/2021. ØIF Arendal ble turneringens første vinner, langt vanskeligere vil det bli å gjenta den prestasjon med årets «startfelt». Og flere lag ville gjerne vært med om det hadde vært plass.

– Det er skikkelig stas at det har vært stor oppmerksomhet rundt turneringen. Fra norske lag har det kommet varme gratulasjoner og lykkeønskninger. Det er tydelig at de også synes det er stas at vi klarer å hente så gode lag til en oppkjøringsturnering i Norge, forklarer turneringssjef Marianne Rasch Johnsen.

Hun kan også fortelle at klubbens daglige leder har mottatt henvendelser fra flere klubber som ønsker å delta.

– Det har kommet forespørsler fra mange klubber. Og det er jo stas. Men samtidig så er turneringen full. Vi har ikke plass til flere enn de fire lagene som allerede er påmeldt. Hvert lag skal spille tre kamper, alle skal møte hverandre, og da er det ikke plass til flere kamper i løpet av helgen, forklarer Marianne.

Og det er ikke bare klubber i nærmeste omgivelser som har ønsket seg en plass i Skarpnes Invitational.

– Den mest eksotiske klubben var en av de beste toppklubbene i Tyrkia. Klubbpresidenten sendte en håndballagent til oss for å sikre seg deltakelse for laget sitt. Og selv om det ville være veldig gøy også ha ha et syd-europeisk topplag, lar det seg dessverre ikke gjøre slik turneringsformen er lagt opp, avslutter turneringssjefen.