Skarpnes Invitational: Dette er Bjerringbro-Silkeborg Håndbold (BSH) – ØIF Arendal

Skarpnes Invitational: Dette er Bjerringbro-Silkeborg Håndbold (BSH)

ØIF Arendals tidligere venstrekant, August Baskår Pedersen har i flere sesonger vært en viktig spiller for den danske storklubben fra Bjerringbro/Silkeborg. Silkeborg er Arendal kommunes vennskapsby. Gjennom sommeren går klubben gjennom store omveltninger, med både trenerskifte og et begynnende generasjonsskifte.

En av dansk håndballs største trenerkanoner, Peder Bredsdorff-Larsen, gir seg i BSH etter sesongen. Han skal overta Færøyenes landslag, som nylig sjokkerte håndball-Europa med å slå Tsjekkia på hjemmebane. Dermed er en epoke over.

På nyåret ble det klart at Patrick Westerholm (t.h) blir Bjerringbro-Silkeborgs nye hovedtrener kommende sesong. Til venstre klubbdirektør Jesper Schou. Foto: Bjerringbro-Silkeborgs hjemmeside

Bredsdorff-Larsen erstattes av finnen Patrick Westerholm, som får med seg Simon Sørensen i trenerteamet. Sistnevnte var for øvrig assistent-trener i Århus, klubben som ØIF Arendals nye spiller Frederik Børm hevet lønn i før konkursen i vår.

Foruten nytt trenerteam gjennomgår Bjerringbro som holder til i Jysk Arena i Silkeborg et lite generasjonsskifte. Det tyske stortalentet, hardtskytende Laurenz Kluth (18) beskrives som et av de mest spennende talentene i tysk håndball. Han blir å se i BSH-drakta neste sesong. Det samme gjør den talentfulle svensken Ludvig Hallbäck. Sistnevnte erstatter Sebastian Skube, som har gledet det danske håndballpublikum i flere sesonger.

Corona
Bjerringbro-Silkeborg er også en av klubbene som har hatt størst utfordringer med corona-smitte. Nikolaj Øris Nilsen sliter fortsatt med bivirkninger etter å ha påvist corona i slutten av mars. Danske TV2 Sport hadde nylig en lengre reportasje om vaksinering før OL i Tokyo, samt verdensmester Øris Nilsens form etter å ha gjennomgått viruset. Les saken her: https://sport.tv2.dk/handbold/2021-05-07-12-dage-i-isolation-vaccine-til-ol-atleter-giver-ro-siger-oris

Stjernedryss
De danske – nåværende og forhenværende landslagsspillerne Morten Olsen, Lars Krogh Jeppesen, brødrene Mats (legger opp til sommeren) og Nikolaj Øris Nielsen, 2,11 meter høye Nikolai Markussen, Michael Knudsen (mest kjent for mange nordmenn for årene i Flensburg, nå sportssjef i Bjerringbro-Silkeborg), Jesper Nøddesbo (legger opp etter denne sesongen), Kasper Nielsen (dansk forsvarssjef på landslaget i en årrekke), Casper U. Mortensen (nå i Barcelona, venstrekant), Mikkel Hansens personlige håndballservitør Rasmus Lauge og målvakten Jannick Green har alle vært i Bjerringbro-Silkeborg.

Det samme har nordmennene Kristian Kjelling, Kjetil Strand, Jarle Rykkje, Espen Lie Hansen, Ole Erevik og den islandske høyrekanten igvaldi Gudjonsson (tidligere Elverum-spiller). Den ene delen av tvillingparet Toft-Hansen, René, er foreløpig den største profilen i neste års utgave av BSH. Kjenner vi klubben rett, vil ikke 2021/2022-utgaven stå tilbake for utgaven som nå kjemper i det danske sluttspillet.

Tyskeren Laurenz Kluth er ukjent for mange nordmenn, men tyskeren spås en stor karriere. Han har dermed gjort som veldig mange andre spillere, vært en del av Bjerringbro-Silkeborg. Til venstre står tidligere Flensburg-spiller og nåværende sportssjef i Bjerringbro-Silkeborg, Michael V. Knudsen. . Foto: Bjerringbro-Silkeborgs hjemmeside


Mannen bak det danske landslagets gullsuksess, landslagstrener Nikolaj Jacobsen, har også vært sine år i Silkeborg-klubben. Hva forteller dette oss? Klubben vet å finne solide håndballgener, som ofte har funnet og finner veien videre til store europeiske lag som Kiel, Flensburg og Barcelona. De siste 6-7 årene har klubben også lykkes med å hente hjem store profiler. Det er med andre ord et kvalitetstegn om man har hevet eller hever lønn i Bjerringbro-Silkeborg.

Gull
Bjerringbro-Silkeborg tok gull i 2015/2016-sesongen. Klubben har de siste fem sesongene, foruten årets sesong, kvalifisert seg til gruppespillet i EHF-cupen. Høydepunktet i europeisk håndball i samme periode, var 1/16-delsfinalen i Champions League 2017/2018. I 2012/2013 røk klubben i 1/8-delsfinalen i Champions League. I 2016/2017 røk klubben ut i 1/8-delsfinalen i samme turnering. Bjerringbro-Silkeborg er med andre ord en klubb som har tradisjon for å bite fra seg i internasjonal håndball.