Henrik Øygarden (17): – En utrolig opplevelse – ØIF Arendal

Henrik Øygarden (17): – En utrolig opplevelse

Henrik Øygarden, Jakob Falk Lorentzen, Adrian G. Evensen og Fredrik U. Venemyr debuterte i 29-19 seieren mot Gornik Zabrze søndag kveld. Dermed kan ungguttene legge vekk sommerfuglene som rådet før matchen.

DEBUTANTER: Henrik Øygarden (f.v), Jakob Falk Lorentzen, Frederik U. Venemyr og Adrian G. Evensen debuterte i e-cup søndag. Evensen satt riktignok på benken mot Nantes høsten 2019, men kom aldri på banen da. Debutantene sto bak tre av ØIF Arendals mål i 29-19 seieren mot Gornik Zabrze.

– En utrolig opplevelse å spille europacup-kamp i Polen, i en gammel hall med tilskuere. Det var gøy å få scoret et mål – og ikke minst få være med i denne gruppa som backer hverandre uansett hvordan det går. En bra helg, en god kamp. Jeg gleder meg ikke noe mindre til alt som skal skje fremover etter dette. Nå får vi brette opp ermene og jobbe videre, fastslår Henrik Øygarden overfor oifarendal.no.

Var planen
André Jørgensen forteller at kampplanen ble fulgt til punkt og prikke. Dermed var det ikke noe om, hvis og men hvorvidt verken Øygarden eller de andre unggutta skulle få spilletid mot Gornik Zabrze søndag ettermiddag.
– Vi skal alltid rullerer. Henrik kommer inn og gjør en respektabel innsats. Han har enda mer inne enn han fikk vist i dag, men han er 17 år. Det er stort ansvar å be en 17-åring styre spillet i en europacup-kamp, men dette vil få han til å vokse mer. Vår oppgave er å hjelpe ham videre, slik at han med tid og stunder kan ta enda mer ansvar og ikke minst enda flere gode valg mot tøff motstand, sier André Jørgensen Hofstøl som trekker frem innsatsen til unggutta og lagets mer erfarne herremenn.
– Alle leverer maksimal innsats. Det er betryggende. Nå har de vært gjennom debuten i europacup-sammenheng, noe som gjør ungguttene kan forbedre seg ytterligere, avslutter André Jørgensen Hofstøl til oifarendal.no etter 29-19 mot Gornik Zabrze søndag ettermiddag.