Kenny Ekman debuterer som trener mot ØIF Arendal onsdag kveld – ØIF Arendal

Kenny Ekman debuterer som trener mot ØIF Arendal onsdag kveld

Det er en god, gammel kjenning som står på andre siden når ØIF Arendal møter 2.divisjonslaget Herkules til treningskamp i Skien onsdag kveld. Vi har tatt en prat med den eksentriske svensken som fortsatt nyter høy status for innsatsen han la ned i og for ØIF Arendal i mange år.

Vår tidligere forsvarsgeneral Kenny Ekman debuterer endelig som trener – mot ØIF Arendal onsdag kveld, med hans ambisiøse 2.divisjonsgutter i Skiens-klubben Herkules. Her er svensken, som ble svært så populær i Arendal, avbilde i hans siste sesong for nær to og et halvt år siden.

– For mine gutter betyr en slik treningskamp mye. De får kjent på nivået i toppen av norsk håndball. Mine unge, ambisiøse gutter gleder seg veldig. For meg blir kampen også min debut som trener i kamp. Derfor passer det perfekt at det blir mot ØIF Arendal. Det kommer sikkert til å bli spesielt, men når dommeren blåser i gang kampen så kommer det til å gå sin gang, sier en spent Kenny Ekman til oifarendal.no.

Legendestatus
Om det skulle være noen som ikke trekker kjensler på svenske Ekman, er det mye å si for alle som er glad i ØIF Arendal. En kortversjon: En forsvarsgeneral som tok ØIF Arendal og Arendal med storm da han ble hentet til klubben i 2011. Siden var han sentral – og ikke minst en folkekjær mann – da ØIF tok tre seriemesterskap og cuptittel i hans periode i klubben. Etter 2018/2019-sesongen gikk ferden videre til Runar. Foran forrige sesong ble han hentet til det som i sin tid var herrehåndballens mekka, Skien, for å trene Herkules opp i 1.divisjon igjen. Som kjent ble sist sesongs 2.divisjon avlyst, grunnet den daværende corona-situasjonen. Avlysingen fikk også stor betydning for ØIF Arendals rekrutter i 2.divisjon, som gikk glipp av verdifull kamptrening.

Kenny Ekman var kjent for å spille med følelsene utenfor drakta. Nå trener han Skiens-klubben Herkules, og skal kanskje spille for Leif Gautestads Runar kommende sesong. Onsdag debuterer Ekman som trener – mot ØIF Arendal – i Skieneshallen.

Vil rykke opp
Kenny Ekman sier onsdagens treningskamp blir viktig med tanke på den tidligere eliteserieklubbens mål om å rykke opp til 1.divisjon.
– Å møte så gode lag som ØIF Arendal gjør at mine unge spillere får merke hva som må til. Vi skal trene på det vi har trent på, se utvikling og ikke minst få tenkt litt når vi møter motstand som har en plan og er disiplinert i alt de gjør. Resultatet er underordnet i denne kampen, sier en som vanlig engasjert Kenny Ekman.

Herkules stiller fortsatt med Preben Evensen i troppen kommende sesong. 43-åringen har en årrekke bak seg i norsk topphåndball. Ekman kaller Evensen for en pappa for resten av hans ambisiøse, unge spillere.
– Preben er fin kille som er utrolig fin å ha i gruppa, sier han videre.

Kenny Ekman spilte mot ØIF Arendal og Sondre Paulsen som Runar-spiller i februar i fjor. Gjensynsgleden var stor da og blir antakelig ikke mindre førstkommende onsdag. Da debuterer Ekman som trener, mot Sondre Paulsen og ØIF Arendal.

Runar?
I januar i år ble det klart at Ekman også skulle gjøre comeback i Runar, under ledelse av vår tidligere trener Leif Gautestad. Men, det ble med tanken og planene. Etter VM-pausen ble det som kjent besluttet at Rema 1000-ligaen ble lukket ned, da corona-epidemien skyldte innover Norge på ny. Dermed ble det ikke noen elitekamper på vår tidligere publikumsyndling i den hvite Runar-drakten.
Ekman bekrefter at han trener med Runar i oppkjøringen, samtidig som han trener frem Herkules’ unggutter. 34-åringen har foreløpig ikke skrevet ny kontrakt med Runar.
– Blir du å se også som spiller mot ØIF Arendal neste sesong?
– Det er fortsatt usikkert, sier han lurt.

Men treningskamp blir det okke som. Som trenerdebutant!

PS: Ekmans Herkules møter for øvrig en annen eliteserie-klubb i NM, nemlig Kristiansand Topphåndball. ØIF Arendal møter som kjent Randesund i første kamp i NM. Kampene spilles mot slutten av august.