Kan gå mot operasjon – ØIF Arendal

Kan gå mot operasjon

Tre kompliserte brudd i høyre albue, samt en sene som er konstatert røket er status for Laurits Rannekleiv. Selv tror han det går mot operasjon, etter at MR-bilder ikke gir særlig grunn til optimisme. Nå venter han på at ortopedene skal gi ham endelig svar på hva som skjer videre.

Laurits Rannekleiv tror det kan gå mot operasjon i albuen. Dette bildet er tatt i en annen anledning enn da Rannekleivs albue-skade oppsto.

– Dette er utrolig kjedelig, sier Laurits Rannekleiv til oifarendal.no, som fra sidelinja ser lagkameratene sine løpe og løfte seg svette i oppkjøringen. Nå er det store spørsmålet hvor lang tid Rannekleiv må belage seg på å være på sidelinjen fremover.

– Det er først og fremst kjedelig at Laurits, som er en etablert spiller med den spisskompetanse han innehar, ikke ser ut til å bli tilgjengelig på en stund. Desto mer viktig er signeringen av Frederik Børm, slik situasjonen rundt Laurits er nå, sier Andre Jørgensen Hofstøl.

Tre år siden
Det var mot slutten av oppkjøringen på forsommeren at Rannekleiv igjen måtte ta telling. For tre år siden skadet han imidlertid albuen for første gang, men da ble det ikke konstatert skader i første omgang. Det viste seg imidlertid at albuen hadde vært ute av ledd. Nå går det mot et lengre skadeavbrekk på ny, om hans egne prognoser forblir faktum når kirurgene har fått vurdert det hele. Rannekleiv har tidligere pådratt seg tretthetsbrudd i ryggen – med tilsvarende amputert sesong for få år siden.

– Bruddene er kompliserte, den ene senen i albuen er konstatert røket og en annen sene antar jeg er røket eller skadet. Nå venter jeg på at ortopedene på Ullevål får undersøkt og konkludert. Frem til det, får jeg bare håpe og tro at det står bedre bedre til enn jeg frykter. Blir det operasjon, kan det gå flere måneder, sier ØIF Arendals strekspiller som for øvrig følges tett opp av klubbens medisinske ansvarlig, Ron Astrup.
– Kan høstsesongen ryke?
– Jeg forbereder meg på at det kan skje, svarer Rannekleiv.

Krever tid
Rannekleiv sier at det eneste han er sikker på, er at slike skader krever tid å trene opp.
– Kompliserte skader, brudd og avrevne scener i skuldre, albuer og knær tar tid å få på plass igjen. Det eneste jeg kan gjøre akkurat nå, er å avvente ortopedenes vurderinger og ikke minst holde meg i form med alternativ trening som jeg kan uten å forverre skaden, sier Laurits.

– Ortopedene her i Arendal ønsker at ortopedene på Ullevål skal se på skaden. Når dette blir, er foreløpig uvisst. Derfor kan vi foreløpig ikke si særlig mye om hvor lang tid dette tar samt prognosene, bekrefter medisinsk ansvarlig Ron Astrup.

Vi ønsker vår joviale ulykkesfugl – og mannen bak årets mål forrige sesong – god bedring!