– Det var helt fantastisk å se det hele og det er en virkelig flott by og område som er Arendal har – ØIF Arendal

– Det var helt fantastisk å se det hele og det er en virkelig flott by og område som er Arendal har

Vår nye forsvarsgeneral Frederik Børm har allerede vært på skjæra i sin nye hjemby. Dagen etter ankomst – og dagen før han møtte sine lagkamerater for fysiske tester, måtte han innvies på sørlandsk vis.

Frederik Børm ble vist rundt i skjærgården av daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen onsdag. Vår nye kroatiske målvakt, Ivan Eres, fikk også gleden av å se Arendal på sitt beste om sommeren. Opplevelsen falt i smak. Om litt, er det Børm, Eres og ØIF Arendal som skal vise seg frem.

Etter at Børm ankom Arendal fra moderlandet Danmark tirsdag, har det gått slag i slag. Han ble først møtt av et ØIF-team på kaia i Kristiansand, deretter bar det rett til hans nye midlertidige leilighet – før daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen viste Børm skjærgården. Torsdag var hans ØIF Arendal-karriere i gang med et brak, da fysisk trener Hans Olav Uldal inviterte til styrketester og løpstest.

– Vi hadde første trening idag (torsdag, red.anm) og der fikk jeg hilse på guttene. Fredag var det første rene håndballtrening. Det var deilig å komme i gang, sier en storfornøyd Frederik Børm til oifarendal.no.

Godt inntrykk
For mannen med 13 landskamper for Danmark, kommer til sin nye hjemby – med alt av vær, sjø og med en badetemperatur slik en ekte sørlandsommer skal ha. Det er liten tvil om at Børm er storfornøyd etter de første dagene i Arendal.

Frederik Børm hadde sin første trening i hall i går formiddag.

– Mitt førsteinntrykk av klubben har vært riktig godt. Det arbeides hardt for at vi skal ha det godt og ha de beste muligheter for å prestere godt, så det er helt fantastisk, sier han videre.

Børm spilte som kjent for den danske toppklubben Århus forrige sesong, men på vårparten ble klubben slått konkurs. Deretter dro han til fransk håndball og Istres Provence, hvis formål var å redde plassen i den franske toppdivisjonen. Det skjedde. Deretter hadde Børm ferie i Danmark. Børm legger ikke skjul på at Arendal skal utforskes fremover.
– Arendal som by gleder jeg meg til å utforske mer, men førsteinntrykket er virkelig godt, sier Børm som bytter ut en midlertidig leilighet med et hus ved vannet i sentrum mot slutten av august.

– Det gleder jeg meg meget til, sier han og etter onsdagens sightseeing på sjøen blir det etter alle solemerker mer av den slags mellom all treningen.
– Det var helt fantastisk å se det hele og det er en virkelig flott by og område som er Arendal har, fastslår han.
ØIF Arendals andre nysignering, kroaten Ivan Eres fikk også samme innføring med det beste Arendal, sol, sjø og livet på sjøen kan tilby, etter at han ankom Arendal sent mandag kveld.

Hardt arbeid
For Børm kommer ikke til Arendal for bare å nyte ekte sørlandsliv på sjøen. Det ekte livet i Sparebanken Sør Amfi forventes det mye av. Han forteller at han har fått trent godt i sommer.
– Selv synes jeg at jeg har fått trent godt. Jeg har fokusert på å trene tungt og hardt, slik at kroppen kan stå i mot den tøffe perioden vi er inne i nå og ikke minst alle kampene som venter. Jo nærmere vi kommer mot september, jo mer fokus skal jeg ha på min agility og bevegelser slik at jeg blir så hurtig og bevegelig som mulig, avslutter ØIF Arendals nye forsvarsgeneral Frederik Børm.