SISTE: Jakob Lorentzen har signert kontrakt – ØIF Arendal

SISTE: Jakob Lorentzen har signert kontrakt

Jakob Falk Lorentzen sier det ligger mye hardt arbeid bak kontrakten. Hovedtrener André Jørgensen Hofstøl trekker frem ungguttens holdninger og fysikk som spesielt interessante.

Den robuste unggutten Jakob Falk Lorentzen skrev denne uka under kontrakt med ØIF Arendal.

– Han representerer det vi ønsker skal være ØIF Arendals kultur. Han legger en innsats og pågangsmot som vi ønsker skal være en naturlig del av gruppa. Derfor har Jakob fått kontrakt, forklarer André Jørgensen Hofstøl som liker det han har sett av unggutten så langt i oppkjøringen.

Treningsprodukt
Selv karakteriserer 18-åringen seg selv som et rent – såkalt – treningsprodukt. For det var ikke gitt at håndball lå i hans natur.
-Da jeg var yngre, ble jeg verken sett på et som talent eller som en håndballspiller som kunne brukes bak på banen, humrer han.
-Trenerne mine plassert meg på strek, noe som tydeligvis var lurt. Her får jeg brukt fysikken min. Jeg har funnet min rolle, smiler Lorentzen.

Jakob Falk Lorentzen fikk kjenne på nivået i Rema 1000 ligaen sist sesong. Her mot Halden i august.

Siden har han arbeidet målrettet.
– Denne kontrakten har ikke kommet gratis. Det har blitt en del timer både i hallen, skogen og i treningsrommet. Det er gøy å bli satt pris på i klubben jeg alltid har spilt for. Nå skal jeg vise tilliten verdig, sier en fornøyd Jakob Falk Lorentzen til oifarendal.no.

Læremestere
For det er liten tvil om at Falk Lorentzen har funnet sin hylle på håndballbanen. Fysikken lukter strekspiller på lang avstand. Han legger heller ikke skjul på at konkurransen om spilletiden blir hard fremover, selv om både Laurits Rannekleiv og Kristan Rammel fortsatt sliter med skader. Dermed er det i skrivende øyeblikk kun Lorentzen og Frederik Børm som er rene strekspillere på treningsfeltet.

– Jakob har et sterkt ønske om å bli bedre. Han har sterke personligheter og spillere i samme posisjon som læremestere på treningsfeltet hver dag. Han må gripe sjansen når han får den, sier Jørgensen Hofstøl.
– Jeg har alltid sett mye håndball på tv, nærmest bodd i Nedeneshallen og ikke minst lært av spillerne i klubben gjennom flere år. Nå får jeg litt lønn for strevet, sier han videre.

Selv er han fornøyd med forrige sesongs inntreden i spillergruppa. Han var en del av spillertroppen i ni av ØIF Arendals kamper forrige sesong.
– En drøy halvtime med spilletid ble vel fasiten. Jeg har ambisjoner om mer. Nå handler det om å bli bedre i alle spillets faser, sier Falk Lorentzen som har ikke har søkt på studier fra høsten av.
– Jeg skal konsentrere meg om å bli best mulig. For det er dette det handler om, hvis man vil bli best, avslutter Jakob Falk Lorentzen.