TV2 bekrefter: Alle kampene blir sendt på tv – ØIF Arendal

TV2 bekrefter: Alle kampene blir sendt på tv

– Et ekstraordinært nivå på lagene gjorde at vi falt ned på denne beslutningen. Det skjer positive ting i Arendal om dagen, noe vi legger merke til. Skarpnes Invitational er blitt meget interessant for oss, skryter Harald Bredeli.

TV2 sitt radarpar Bent Svele (t.v) og Harald Bredeli skal kommentere samtlige kamper under Skarpnes Invitational i august.

– Vi er på plass i Arendal i august for å servere god håndball på tv, bekrefter Harald Bredeli overfor oifarendal.no.

Seks kamper
Skarpnes Invitational spilles fredag 13.8, lørdag 14.8 og søndag 15.8.
Se foreløpig kampprogram i Skarpnes Invitational nederst i artikkelen.
Dermed er det ikke bare publikum i Sparebanken Sør Amfi som får oppleve ØIF Arendal, sølvvinnerne fra årets Champions League, Aalborg, det tyske storlaget SC Magdeburg – som er ferske European League-mestere, og DM-finalist i Danmark, Bjerringbro-Silkeborg. Samtlige seks kamper skal etter planen overføres på TV2 Sport 2 og på TV2 Play, med Harald & Bent Svele i kommentatorboksen. Det betyr et sted mellom 8 og 9 timer med bilder fra Arendal og Sparebanken Sør Amfi.

– Det er ikke normal kost at TV2 går all inn i en treningsturnering som dette?
– Nei, det er det definitivt ikke. Derfor skulle det ekstraordinære omstendigheter til for at vi skulle få dette til. Det er sterk konkurranse om tid og penger i denne delen av året, sier han.
Skarpnes Invitational kastes i gang få dager etter at OL-ilden i Japan har slukket. I skrivende stund pågår fotball-EM for fullt.
– Nivået på lagene som skal spille – og ikke minst resultatene som spesielt Aalborg Magdeburg kommer inn i turneringen med, gjorde inntrykk og spilte inn. Vi registrerer også at det skjer mye positivt i Arendal og rundt håndballen der nede om dagen. Får man til Final 4 om vinteren, kan man legge til ytterligere et godt arrangement. ØIF Arendal og Arendal viser at man får ting til. Det er også et pluss at Aalborg, Magdeburg og Bjerringbro har norske landslagsspillere i troppen. Summen av alt dette, gjorde at dette ble mulig, sier Harald Bredeli.

TV2 bekreftet i helgen at de sender samtlige kamper fra Skarpnes Invitational 13.-15. august. Her er vår venstrekant Olaf R. Hoffstad.

Skarpnes Invitational etterfølges av Arendalsuka.
– At byen også byr på den beste sjokoladen som finnes, hjalp også på, legger en humrende Bredeli til på sedvanlig vis. Han snakker selvsagt om Heimdal Chokolades godbiter.

Å spise sine ord
Selv befinner TV2-profilen seg i Lillesand store deler av sommeren. Bredeli er kjent for sine ironiske sleivskarp. For en del år siden var det Arendal som fikk kjenne hans muntre, ironiske – dog med litt alvor, tone. Nå er det nummeret før han biter i seg noen ordene han serverte da.
– Jeg fleipet i sin tid med at det ikke har skjedd noe i Arendal siden seilskutene sto stille og dampskipene overtok. Nå skjer det mye positivt i Arendal. Arendal er blitt en spennende by, som får frem solide arrangement og mennesker som tør å satse. Selv om denne turneringen spilles i min og Bents siste ferieuka, skal vi være godt forberedt. Dette blir interessant, også med tanke på hvor ØIF Arendals står i konkurransen mot Aalborg, Bjerringbro og Magdeburg, sier han videre.

Overtar rettigheter
TV2 overtar som kjent rettighetene til all norsk klubbhåndball fra og med 2022/2023-sesongen. Produksjonen fra Skarpnes Invitational vil også bli en test dagens utstyr og endringer som må til for å skape gode tv-opplevelser.
– TV-produksjonen blir vist med løsningen som allerede ligger i Sparebanken Sør Amfi, en tre-kameraproduksjon på linje den som brukes i sendingene på handballtv.com og Amedias løsning. Noen få justeringer er det som skal til for å at vi får gode nok tv-sendinger, forklarer Bredeli.
– Som jeg nevnte, er det landslagsspillere i Aalborg, Magdeburg og Bjerringbro. Det gir oss muligheter til å lage reportasjer med interessante profiler når vi er i Arendal, avslutter Harald Bredeli.

Kampoppsett

Fredag:
Klokken 17: SC Magdeburg – Bjerringbro-Silkeborg
Klokken 19: ØIF Arendal – Aalborg

Lørdag:
Klokken 12:30: Bjerringbro-Silkeborg – Aalborg
Klokken 14:30: SC-Magdeburg – ØIF Arendal

Søndag:
Klokken 10:15: ØIF Arendal – Bjerringbro-Silkeborg
Klokken 12:15: Aalborg – SC Magdeburg

Det kan komme endringer i programmet.