Pandemi: Dette betyr coronasertifikat for ØIF Arendal – ØIF Arendal

Pandemi: Dette betyr coronasertifikat for ØIF Arendal

Helseminister Bernt Høie (H) åpner for flere publikummere ved fremvisning av gyldig coronasertifikat. Det betyr mye for ØIF Arendal.

Allerede neste uke, i forbindelse med trinn 3 i gjenåpningsplanen, åpner regjeringen for bruk av sertifikatet innenlands i Norge. Og det betyr betydelige lettelser og stor glede i ØIF Arendal.

– Coronasertifikatet skal gi lettelser, ikke sette begrensinger. Vi kan snart gå på store fotballkamper konserter og festivaler, understreker helseminister Bent Høie.

– Selv om vi ikke spiller kamper nå, gir det oss et godt bilde på at vi kan komme til å bli mange publikummere under turneringen Skarpnes Invitational som spilles 13.-15. august. Det er vi veldig glade for, forklarer ØIF Arendals arrangementssjef Per Carsten Michelsen. Han er tydelig lettet over de nye signalene.

Til Skarpnes Inviational kommer årets finalist i Champions League, Aalborg, vinneren av Europa League, SC Magdeburg, finalist i den danske playoff, Bjerringbro-Silkeborg i tillegg til ØIF Arendal. Turneringen skal spilles i Arendal i perioden 13. til 15. august.

– Slik det ser ut akkurat i dag, vil det bety at vi kan ha 1 250 tilskuere på kampene. Det er 50 % av kapasiteten i Sparebanken Sør Amfi. Og vi har en blanding av faste plasser og benker som gjør at vi kommer over begrensningen på 1 000 personer uten faste plasser, men altså ikke mer enn 50% av kapasiteten i hallen som er 2 500 ved våre kamper.

Dette er retningslinjene for bruken av sertifikatet

  • Sertifikatet vil tas i bruk ved større arrangementer og kystcruise
  • Ved bruk av coronasertifikat eller test vil det bli anledning for opp til 1000 personer innendørs uten faste plasser, og 2000 utendørs uten faste plasser og 5000 med faste plasser. Forutsetningen er at kun 50 prosent av lokalet brukes, på den måten skal det være mulig å holde avstand.
  • Ved større arrangement likestilles en negativ coronatest med vaksinasjon og immunitet etter gjennomgått covid-19. Negativ coronatest skal inngå i vaksinesertifikatet i 24 timer.
  • Arrangørene må inngå avtaler med leverandører som tilbyr hurtigtesting, slik at det i praksis blir mulig å få testresultatet inn i coronasertifikat. Regjeringen innfører et krav for større arrangementer om at deltagerne skal vite hvor de kan testes.

For å øke testkapasiteten jobber regjeringen med å få på plass en ordning hvor private testleverandører nå kan få refusjon fra staten for testing til coronasertifikat.

Testing vil derfor bli betalt av staten, og vil ikke belaste arrangør eller deltagere.