Skarpnes Invitational 13.-15. august: Magdeburg vant EHF European League – ØIF Arendal

Skarpnes Invitational 13.-15. august: Magdeburg vant EHF European League

SC Magdeburg vant 28-25 mot Fuchse Berlin i finalen i EHF European League i kveld. Vi gratulerer vår motstander i Skarpnes Invitational med en solid prestasjon!

SC Magdeburg vant i kveld EHF European League. I august gjester mesterne Skarpnes Invitational. Foto: SC Magdeburgs hjemmeside/FB-side.

– Jeg er så fornøyd med denne klubben. Dette var hovedmålet vårt for denne sesongen. Jeg kan ikke beskrive hva jeg føler nå, sa en ekstatisk Christian O’Sullivan blant annet til EHF TV like etter at gullet var sikret.

Liten tvil
SC Magdeburg, Christian O’Sullivan og Magnus Gullerud måtte på forhånd tåle favorittstempelet i finalekampen, dels på grunn av gårsdagens prestasjon mot Wisla Plock i semifinalen og ikke minst styrkeforholdet overfor Fuchse Berlin i forkant av helgens Final 4. Østtyskerne fikk en forrykende start og ledet hele 15-8 ved pause. Berlin spiste seg innpå etter hvilen, men det var i realiteten aldri tvil om hvor seieren skulle havne.

Islandske Omar Ingi Magnusson ble mestscorende med 7 mål for SC Magdeburg, mens evigunge Hans Lindberg (41) satt inn 8 for Berlin. Magnus Gullerud scoret tre ganger for Magdeburg i finalen. O’Sullivan spilte en større rolle i forvars- og ankomstspillet enn i etablert angrep i kampen og endte målløs.

Rhein Neckar Løven vant bronsemedaljene etter 32-27 mot Wisla Plock tidligere søndag kveld.

Vi kan med andre ord ikke annet enn å glede oss til august. Da står ikke bare Final 4-klare (Champions League) Aalborg (!), men nå også vinneren av årets EHF European League (!), SC Magdeburg. Skarpnes Invitational spilles i perioden 13.-15. august.