SISTE: Tidenes skrell i Champions League? – ØIF Arendal
Logo Aalborg Håndbold

SISTE: Tidenes skrell i Champions League?

Det var ikke få negler som ble bitt av mellom 20:40 og 22:15 Danmark i kveld. Selv om Aalborg tapte 33-29 mot Flensburg, er danskene klare for Final 4 i Champions League med 55-54 sammenlagt. Og, det beste av alt: Aalborg kommer til Arendal 13.-15. august!

I Danmark snakkes det om tidenes skrell i Champions League. Aalborg sørget for å gjøre alle tips til skamme, ved å slå ut den tyske storklubben med minst mulig margin over to kamper i kvartfinalen i Champions League. Sett med danske øyne, lempet våre danske venner Flensburg på hodet og baken ut av Champions League.

Forrige ukes 26-21 seier holdt akkurat for Sebastian Barthold og hans Aalborg. Det tyske storlaget, med vår tidligere ØIF Arendal-helt Magnus Jøndal, Magnus Abelvik Rød, Torbjørn Bergerud og Gøran Johannessen i troppen, maktet ikke å ta igjen de fem målene på hjemmebane i kveld. Aalborg hadde mot slutten av første omgang ikke mindre enn 8 måls forsprang, men tyskerne viste utover i matchen hvorfor de i utgangspunktet var storfavoritter mot danskene.

Til pause sto det 16-14 favør danskene. Takket være Bergeruds enorme målvaktsprestasjoner og Magnus Abelvik Røds ni mål kom Flensburg i flytsonen. De to nordmennene sørget nærmest alene for at de danske nervene fikk trimmet seg kraftig utover i andreomgangen.
En time-out og litt taktikkeri senere, fikk Aalborg-trener Stefan Madsen kontroll på både nerver og det som måtte til mot slutten av matchen. Til slutt sto det 33-29 i favør Flensburg, akkurat ett mål for lite – eller akkurat nok, avhengig av hvilke lag man holder med. Aalborg til Final 4, Flensburg ute. En skrell. En bombe.

Konkursboet AG København var i Final 4 i 2012. Ni år etter står danskene igjen med et lag i Final 4 i Champions League. Det er bare å gratulere vår danske venner – og kommende deltakere i Skarpnes Invitational, med bragden. For dette er en bragd. En sensasjon!

Oversatt til lokale forhold: Skarpnes Invitational gjestes av nettopp Aalborg i august!

PS: Sander Sagosen og Harald Reinkinds Kiel ble satt på plass av Paris SG i Paris og røk ut. Dermed kan man ende opp i en situasjon der kommende Aalborg-spiller Mikkel Hansen møter sine kommende lagkamerater i Final 4 i Køln. Final 4 spilles 12.-13. juni. I morgen spilles de to andre kvartfinalene i Champions League.