Kristijan og Nancy kjemper om billetter til opprykksspillet i kveld – ØIF Arendal

Kristijan og Nancy kjemper om billetter til opprykksspillet i kveld

I kveld møter Kristijan Jurisic og Nancy laget fra sennepsbyen Dijon i det første av to oppgjør. Vinneren får en billett til opprykksspillets Final 4 i Frankrike. Vår utlånte målmann er optimist. Selv betegner han egen form som stigende.

– Vi må vinne over to kamper mot Dijon for å sikre en plass i opprykkspillet Final 4. Det er vanskelig å si om vi når opprykksmålet eller ei, men jeg er optimist, sier Jurisic på telefon fra Nancy til oifarendal.no.

Kristijan Jurisic er utlånt til franske Nancy, som spiller på nivå 2 i Frankrike. Klubben spiller i kveld den første av to kamper mot Dijon om retten til å bli med i opprykkspillet. Her nyter Kristijan tittelen «kampens spiller» i en kamp i Rema 1000 ligaen i fjor høst.

Vant sist
Jurisic og Nancy hadde lenge los på første og andreplassen, men måtte til slutt ta til takke med en 3.plass etter flere, mindre tap. Nå kan kveldens kamp mot Dijon på bortebane, legge grunnlaget for en plass i opprykksspillet. Jurisic trekker frem hjemmebanefordelen kommende lørdag i den andre og avgjørende kampen mot Dijon.
– Vi spilte mot Dijon i forrige uke og vant i siste sekund. Mye står på spill i de to kampene, men samtidig føler jeg det er overkommelig motstand. Vi leverte ikke vår beste kamp mot dem sist, men vant likevel. Over to kamper bør vi nok klare dette, forteller vår eminente målmann med adresse for tiden Frankrike.

Løsner
Nancy kommer til oppgjøret med tap mot seriemester Saran i bagasjen. Kampen var i realiteten uten betydning for Nancys direkte opprykkssjanser.
– For min egen del var denne kampen god. Jeg merker at formen bare blir bedre og bedre for hver kamp, og at antallet redninger også øker.
Det lover godt for kommende sesong. Kristijan slutter seg til ØIF Arendal-troppen og oppkjøringen, som ble kastet i gang i går tirsdag.

Fransk håndball behøver for de fleste håndballinteresserte ikke å snakkes opp. Det franske landslaget var frem til 2017 en gullgrossist i EM og VM. Den franske klubbhåndballen har også levert varene, med både særlig Nantes, Paris SG og Montpellier i front. Kristian Jurisic sier nivået på nivå to er bedre enn han hadde trodd på forhånd.

– Nivået er bedre enn det jeg antok på forhånd, med en del gode spillere. Den største forskjellen for meg er måten spesielt kantspillerne skyter på. De har en litt annen teknikk enn det jeg er vant med i Norge. Generelt vil jeg si at de mer presise i skuddene. Fordelen vi i Norge har er at vi generelt har et høyere tempo og har et raskere spill, mener han.

Løsner
Selv om hans franske adresse i Nancy byttes med Arendal, når det franske eventyret er over om noen uker, gleder han seg over at det franske samfunnet åpnes mer og mer opp. Da han ankom Nancy var det lockdown og portforbud om kvelden og natten. Det franske samfunnet åpnet opp noe i helgen som var.
– Det blir også publikum i sluttspillkampene med prosentvis antall tilskuere basert på hallkapasitet, med en maks grense på 800.

Med andre ord: Kristijan kan fortsatt bidra til opprykk for Nancy, foran publikum (!).