Magdeburg spiller finale i kveld – se høydepunktene fra lørdagens seminale – ØIF Arendal
Christian_O´Sullivan. Foto: Klubben

Magdeburg spiller finale i kveld – se høydepunktene fra lørdagens seminale

Christian O’ Sullivan og det tyske storlaget SC Magdeburg storspilte og vant 30-29 mot polske Orlen Wisla Plock i semifinalen i EHF European League sent lørdag kveld. Vår kommende deltaker i Skarpnes Invitational møter et annet tysk lag i finalen i kveld.

Christian O’Sullivan er et kjent fjes for mange håndballelskere. Magdeburg-spilleren er arkitekten bak det meste Magdeburg foretar seg. I kveld kan Oslo-gutten ta gull i EHF European League. Foto: Wiki/klubben

O’Sullivan var som vanlig arkitekt bak det meste av det Magdeburg drev på med mot et sterkt polsk lag. Polakkene gikk til pause med ledelse 15-13, men den tyske maskinen skrudde seg på og gikk seirende ut 30-29 i SAP Arena i Mannheim. Håndballguttas lim og altmuligmann, Christian O’Sullivan, sto bak fire av målene, mens Magnus Gullerud var sist på tre kasser i semifinalen.

https://www.youtube.com/watch?v=HuCKRSwxlhE

Fuchse Berlin hadde noe overraskende god kontroll på Rhein Neckar Løven gjennom hele den andre semifinalen. Hovedstadsklubben vant 35-32, særlig takket være danske Lasse Anderssons 11 scoringer. Noe av årsaken til Løvens tamme forestilling Andy Schmids skadeplager. Sveitseren, med norsk kone, er regnet som en av håndballverdens mest eminente playmakere, men var kun sporadisk på banen de siste ti minuttene.

SC Magdeburg kan med seier i kveldens finale plassere sitt femte trofe fra denne turneringen (den nest høyest, rangerte europacupen) i pokalskapet hjemme i Magdeburg. Berlin jakter sin tredje pokal i turneringen.

Kveldens finale blåses i gang 20:30, med sendestart 20:20 på Viaplay. Det må da være lov å heie litt ekstra på de grønne i kveld?
Bronsefinalen mellom Løven og Plock starter 18:00.

PS: I midtuken ble det som kjent klart at Aalborg, som også gjester Skarpnes Invitational i august, kastet Flensburg ut av Champions League i kvartfinalen. Aalborg spiller Final 4 i Champions League helgen 12.-13. juni.