NY BOMBE: Barthold og Aalborg til finalen i Champions League (!) – ØIF Arendal
Sebastian Barthold. Foto: Aalborg/NTH

NY BOMBE: Barthold og Aalborg til finalen i Champions League (!)

Aalborg slo storfavoritt Paris SG i semifinalen i Champions League i kveld. Dansk håndballekspert er fra seg av ekstase. – Største prestasjon av et dansk klubblag noensinne.

Aalborg vant 35-33 mot Paris SG i ettermiddag. Dermed spiller Aalborg Champions League-finale i morgen kveld. Hvem som blir motstander – Barcelona eller Nantes, avgjøres i skrivende stund.
Norske Sebastian Barthold og Aalborg slo ut Paris SG i kveld. Foto: Henrik Hansen/Aalborg Håndbold

– Dette er historieskrivning for dansk håndball. Når man ser hvor sterk denne turneringer er, er dette den største prestasjonen noensinne av et dansk klubblag, sier den anerkjente, danske håndballeksperten Bent Nyegaard til TV2 Sport etter bragden.

Det var vel få som hadde hørt godt etter, om noen hadde i det hele tatt hadde tenkt tanken – om at Aalborg-målvakt Simon Gade skulle være sentral da finalebillettene til årets Champions League skulle deles ut. Men, slik ble det. Gade, Henrik Møllgård og maskineriet Aalborg senket sakte, men sikkert millionskipet fra Paris – med en Mikkel Hansen sittende på benken i store deler av oppgjøret.

Paris SG ledet riktignok mesteparten av kampen, men for den nøytrale – om vi fra Arendal kan kalles nøytrale når Aalborg, vår motstander i Skarpnes Invitational i august – spiller om finalebilletter i herrehåndballens store dessert, Champions League – kan muligens diskuteres. Dog, Aalborg hadde momentet mot de det som i utgangspunktet skulle være franske overmenn. De siste ti minuttene tok Aalborg initiativet og ledelsen. Danskene slapp i praksis aldri fra seg overtaket, selv om det flere ganger resten av kampen sto uavgjort på tavla.
Lukas Sandell satt punktum for Aalborgs del femten sekunder slutt. Da sto det 33-35 på måltavla i Køln, noe som også ble sluttresultatet.

En ny håndballbombe av gigantiske dimensjoner var et faktum. For det går faktisk ikke an å beskrive Aalborgs bragd på annen måte. En bombe.

I morgen kan eventyret være komplett, og det kan skje før (!) Aron Palmarsson, Mikkel Hansen, Kristian Bjørnser og Jesper Nielsen slutter seg til troppen til sommeren og neste sommer (Hansen).

Etter kveldens oppgjør og seier går det faktisk ikke an å bli overrasket om Aalborg går hele veien i Champions League. Søndagens finale starter klokken 18. Kampen sendes på Viaplays plattform.

Svensken og håndballdanserkunstner Felix Claar scoret 8 mål for danskene.

PS: Barcelona og Nantes gjør opp seg mellom i skrivende øyeblikk om den siste finalebilletten.