Kommer Aalborg til Arendal som Europas beste lag? – ØIF Arendal
Stefan Madsen. Foto: Aalborg/FB

Kommer Aalborg til Arendal som Europas beste lag?

Det blir avgjort i løpet av en heseblesende håndballfest av en helg. Hvis det smeller nye håndballbomber i helga, kan det plutselig bli to (!) europeiske mestere som gjester Skarpnes Invitational i august.

Stefan Madsen. Foto: Aalborg/FB

Tidenes sjokk. Bombe. Ikke mulig! Stunning! Overskriftene var mange og voldsomme da Aalborg feide storfavoritt og norskeklubben SG Flensburg-Handewitt av banen over to kvartfinaler i Champions League i mai. Aalborg ikke bare vant, men de vant overbevisende mot det tyske storlaget som blant annet har fire norske landslagsspillere i troppen, deriblant vår tidligere kantspiller Magnus Jøndal.

Aalborg ruster som kjent opp noe utover normal skandinavisk standard om dagen. Islandske Aron Palmarsson, Jesper Nielsen og vår egen landslagsspiller Kristian Bjørnsen tiltrer troppen i løpet av sommeren. Aalborg kan faktisk – om man vinner lørdagens semifinale mot Mikkel Hansens Paris SG, å møte nettopp Palmarsson og hans Barcelona i finalen søndag. Det vi vet er at helgen blir ulidelig spennende for alle som har et ekstra rødt hjerte i helgen. I 2016 måtte Veszprem og Kielce helt til straffekast for å avgjøre.

Selv om undrenes tid neppe er over, må Aalborg finne seg i å være underdog mot Paris SG lørdag kveld. Franskmennene har stallen full av stjerner. Skal Aalborg stikke kjepper i de franske hjulene, må det være kraften i å være ett lag. Det var nettopp dette punktet som ble avgjørende i kvartfinalen mot Flensburg. Aalborg fremstod som et – ett – lag, over to kamper. Derfor er det ikke gitt at kjempen Dainis Kristopans, Mikkel Hansen, Nikola Karabatic og deres stjernekolleger vil få en enkel semifinale. mot våre danske venner – og motstandere i Skarpnes Invitational 13.-15. august. Aalborg og Paris SG gjør opp seg mellom klokken 15:15.

Barcelona og Palmarsson gjør opp med Nantes om den siste finalebilletten klokken 18:00. Franske Nantes var som kjent på virkelig dypt vann mot ØIF Arendal i kvalifiseringen til EHF-cupen så sent som i november 2019, men reddet seg inn med ett mål bedre sammenlagt da.

Finalen i Champions League spilles søndag kveld klokken 18. Bronsefinalen kastes i gang nesten tre timer tidligere klokken 15:15. Final 4 sendes på Viaplays plattform.

Dermed; hvis Aalborg vinner Champions League, kommer det to europacup-mestere til Arendal 13.-15. august. SC Magdeburg vant som kjent EHF European League for tre uker siden.