Øyestad-spiller tatt ut på Islands U17-landslag – ØIF Arendal
arni-bergur-sigurbergsson

Øyestad-spiller tatt ut på Islands U17-landslag

Om to uker deltar Arni Bergur Sigurbergsson fra Øyestad IF Håndball på sin første landslagssamling på sagaøya. Den ambisiøse bakspilleren får gode skussmål.

Arni Bergur Sigurbergsson er en del av 2004-miljøet i Øyestad IF Håndball. Om to uker flyr han til Island for å delta U17-landslagssamling.

– Jeg er faktisk ikke så nervøs akkurat nå, men det endrer seg vel når jeg tar på meg treningstøyet og står i hallen på Island om to uker. Sommerfuglene gir seg forhåpentligvis fort når jeg kommer i gang, sier Arni Bergur Sigurbergsson (17) til oifarendal.no.

Moderklubb
Sigurbergsson kommer fra en islandsk håndballfamilie. Han spilte ut sine barnehåndballsko på Island frem til han var ti år gammel, før familien flyttet til Fjellhammer.
– Mamma spilte selv håndball fra hun var seks år gammel. Lillebror spiller også. Pappa må bare lære seg å bli glad i håndball, humrer han.
Arni spiller både venstre bak og playmaker. Selv trives han best i midten.
– Jeg er ikke så stor, men mener selv å skjønne spillet. Jeg er god til å se hele banen, utnytte feil i motstanderens forsvar, beskriver han seg selv.

Vår eliteseriekonkurrent har i en årrekke vært kjent for å frem talenter. Sigurbergsson tilbrakte syv år i Fjellhammar, før han og familien flyttet sørover til Sørlandet og Arendal i romjula 2019. Siden har han trent og spilt med Øyestad IF Håndballs talentfulle 2004-miljø.

Skal til topps
Ambisjonene er det ikke noe i veien med.
– Mitt mål er å komme så langt som mulig, gjerne i en av storklubbene på øverste hylle. Håndball er en del av livet mitt og jeg kan rett og slett ikke se for meg en fremtid uten håndballen, sier Arni som trener to ganger til dagen – utenom søndag.
– Skal man bli god, må man trene og å lære av de beste. På Island snakker vi ofte om å få frem x-faktoren og bli den beste versjonen av seg selv. Man må bruke talentet sitt. Islandske barn spiller både håndball og fotball. Deretter velger man idretten man har best forutsetninger for. Det er islandsk kultur, forteller han.

Skulle
Arni er innkalt til U17-samling to ganger tidligere, men grunnet corona-situasjonen har han ikke hatt mulighet til å forlate Norge til fordel for hjemlandet. Landslagstrener Andri Sigfusson har holdt kontakt og et ekstra øye med Arni de siste årene.
– Jeg har blant annet sendt noen videoer av kamper. Han likte tydeligvis det han så, sier Arni.

Isak Steinsson (Asker) og Trainn Leo Torisson (Skogås HK, Sverige) er de eneste spillerne med tilhold utenfor Island. Det er for øvrig de islandske klubbene Selfoss, Haukar, Fram og IBV som er representert med brorparten av spillerne på U17-landslaget.
Far til brødrene Sander og Sebastian Løvlie Simonsen Tom Simonsen – og Cathrine Madsen, er Arnis trener. Simonsen skryter av islendingens holdninger.

– Arni er en seriøs håndballspiller som både tar og gir juling i trening og kamp. Han er dyktig i rollen som playmaker, samtidig som han kan sette ballen i mål – enten bak fra banen eller etter gjennombrudd. Han stiller harde krav til medspillere og kommer gjerne med synspunkter til trenerne under formasjonstrening. Han har slitt litt med skader og en amputert kampsesong har hindret ham i å ta det neste steget nivåmessig, men det tror jeg kommer, sier Tom Simonsen.

For steget skal han ta. På veien studerer han ikke bare Mario Matics bevegelser i ØIF Arendal. For det er islendingene som regjerer på lista hans.
– Aron Palmarsson er det nærmeste Gud man kommer på Island. Han studerer jeg nøye hver gang det er anledning. Janus Smarasson (Frisch Auf Gøppingen) er en annen spiller jeg bruker mye tid på, forteller han.
Palmarsson kommer til Arendal med hans nye klubb Aalborg i august. Smarasson var i flere år Aalborg-spiller.

– Å være ambisiøs i en by som Arendal er veldig fint. ØIF Arendal er et naturlig mål for meg å bli god nok til å være en del av i fremtiden. Gir jeg alt, kan det bli mulig. Samtidig er jeg med i et veldig fint lag nå. Mange trener og satser hardt. Alle gir alt på hver trening. 2004-miljøet i klubben er veldig sterkt, skryter Arni Bergur Sigurdbergsson

Sigurbergsson deltar på to landslagssamlinger i juni. Den første holdes 18.-20. juni i Reykjavik. Den andre holdes en uke etter.