Vår tidligere målvakt ble historisk i helgen – ØIF Arendal

Vår tidligere målvakt ble historisk i helgen

Selv om Vipers Kristiansand naturlig – og fortjent – har tatt det meste av spalteplassen siden søndagens imponerende triumf, var det også en tidligere ØIF Arendal som vant gull i Europa i helgen.

Thomas Bauer og AEK Athen vant EHF European Cup i helgen. Svenske Ystad måtte gi tapt. Her er håndballnomaden avbildet da han spilte i ØIF Arendal våren 2018


– Det var selvsagt veldig spesielt å vinne en europacup for første gang, sier Bauer til oifarendal.no dagen etter den andre og avgjørende finalen.

2 av 3
AEK Athen slo svenske Ystad i det som nå heter EHF European Cup – tidligere kjent som Challenge Cup – sammenlagt 54-46. Turneringen rangeres som den tredje beste europacup-turneringen. AEK Athen vant den første finalekampen fredag kveld 30-26, før søndagens andre finale ble avsluttet med 24-20 seier. Begge kampene ble spilt i Hellas, grunnet smittevern- og reiserestriksjoner.

AEK har allerede vunnet den greske cupen. Nå gjenstår kun seriemesterskapet, før «oppdag Athen» er fullført.
– Nå har vi tre titler, og vi skal selvsagt sikre den tredje tittelen også. Mitt mål med dette oppholdet i Hellas er å bidra til tre titler, sier han videre.

Kameleonen
Thomas Bauer – også kjent under kallenavnet «Kameleonen», spilte i ØIF Arendal våren 2018. Han ble da hentet til klubben etter EM i Kroatia. Bauer, som har en haug med kamper for Østerrike, har hatt en innholdsrik karriere med spill i blant annet Lemgo (Bundesliga), Porto og nå i gresk håndball. Hans kallenavn kom som et resultat av at målvakten ofte gjør seg usynlig enten bak eget mål, eller på sidelinjen, før han smetter tilbake og fanger forsøk på billige skudd fra motstandere fra deres halvdel, eller rene kontringspasninger.

Uklart
Bauer har tidligere uttalt til oifarendal.no at dette blir den første og siste sesongen i gresk håndball. Han vil likevel ikke ut med hva som blir hans neste oppdrag.
– Det er ennå ikke klart hva som skjer fremover, så det kan jeg rett og slett ikke si så mye om.

Det vår tidligere østerriker derimot kan si, er at gull alltid smaker best! Vi gratulerer og ønsker ham og tidligere DHK-spillere Joakim Hykkerud og Jesper Meinby lykke til i jakten på det «the triple» denne sesongen.