Vår eks-målvakt kan bli historisk i helgen – ØIF Arendal

Vår eks-målvakt kan bli historisk i helgen

Thomas Bauer kan denne helgen ble historisk. Da må vår tidligere østerriker og hans greske klubb AEK Athen slo Ystad i finalen i EHF European Cup denne helgen.

Vår tidligere målvakt fra Østerrike, Thomas Bauer, spilte for ØIF Arendal våren 2018. Han ble hentet til Arendal etter EM i Kroatia i 2018. I helgen kan han bli mester i EHF European Cup med AEK Athen. Her avbildet i den siste kampen Bauer spilte for ØIF Arendal.

Finalekampene skulle egentlig ha vært spilt henholdsvis 15. og 22. mai, men koronasmitte i Ystad-troppen satt en effektive stopper for den planen. Begge kampene skal spilles i Hellas. Første finalekamp spilles i kveld, med returkamp søndag kveld. Begge kampene spilles i Hellas.
EHF European Cup er for øvrig den tredje beste rangerte europacupen.

Halv sesong
Thomas Bauer og AEK Athen vant i helgen det greske cupfinalen etter 24-22 mot PAOK. Bauer var tidligere i vår med i spalten #GamleHelter her på nettsiden (se i bunnen av artikkelen for å lese intervjuet med kameleonen, som han ofte omtales om). I avskjedsintervjuet for ganske nøyaktig tre år siden skrøt han ØIF Arendal, håndballbyen Arendal opp i skyene.
-Jeg kom uten for store forventninger. Men jeg visste at jeg ikke skulle på ferie. Jeg visste at det kunne bli et virkelig godt halvår. Og det ble det. Her møtte jeg mange flotte sportsmenn. Og jeg møtte en by «gal» etter håndball, sa han blant annet da.

Om alt går etter Bauer og AEK Athen sin plan, blir svenske Ystad beseiret over to kamper denne helga. Ystad har den norske landslagsspilleren Lasse Balstad (eks-Kolstad) og ikke minst en av Sveriges beste høyrebacker gjennom tidende, Kim Andersson (39 år) i troppen. Bauer er ikke den eneste kjenningen som spiller for AEK Athen om dagen. De tidligere Drammen-spillerne Joakim Hykkerud og Jesper Meinby er i begge i AEK ut sesongen.

Etter det nettredaksjonen erfarer skal finalekampene streames på ehftv.com. Det er foreløpig uklart om sendingene kan ses av norske nettbrukere. Vi kommer tilbake mer mer informasjon om kampene kan ses av brukere i Norge.

Vi ønsker vår tidligere målvakt lykke til i jakten på gull!