GULLREKKA DENNE HELGA: Almeida vs. Jøndal – ØIF Arendal

GULLREKKA DENNE HELGA: Almeida vs. Jøndal

I helgen kan håndballherrene klare det som ikke er klart på nesten 50 år, med to gamle ØIF-helter i hovedrollene. Den første matchballen spilles i beste Nytt på Nytt-sendetid.

Magnus Jøndal scorer et av sine mange mål i ØIF-trøya. Her i duell mot tidligere Elverum-spiller Morten Nergaard.

Mens det hjemlige seriespillet er satt på vent, skjer det ting på kontinentet. For vår del skjer det saker og ting over tre helaftener på rad denne helga. I kveld starter OL-kvalifiseringen til Tokyo i sommer.

Halvt århundre
Om lekene kastes i gang over fellesferien, med Norges håndballherrer blant deltakerne, er det nesten et halvt århundre siden sist Norge hadde mannlige håndballspillere med i et OL. Norges 9.plass i OL i München i 1972 begynner å bli en stund siden.
I ettertiden ble for øvrig mesterskapet i den tyske delstatshovedstaden dessverre best husket for terroren som utspilte seg på åpen scene i flere dager til ende.

Japan
Landslagstrener Christian Berge uttaler til topphandball.no at han har tenkt til å gjøre noe med den heller svake statistikken hva norsk deltakelse på herresiden i OL angår.
– Å klare en OL-plass vil bety veldig mye. Håndballgutta har altså ikke vært med i OL siden München. Så det er absolutt et mål vi har satt oss.

Kvalifiseringen spilles i Montenegro, som for øvrig tidligere Øyestad-trener Radoslav Mutics faste ferieland. Norge åpner mot tidligere ØIF Arendal-målvakt Cesar Almeidas Brasil i kveld klokken 20:00, før Chile venter lørdag kveld til samme tid. Kvalifiseringen avsluttes søndag kveld når Sør-Korea står på den andre banehalvdelen. Den kampen spilles også klokken 20:00.
De to beste lagene går videre til lekene i Tokyo.

Norge møter Brasil i den første kampen i OL-kvalifiseringen denne helgen, antakelig med tidligere ØIF Arendal-målvakt Cesar Almeida i kamptroppen.

Siste
OL starter etter planen 23. juli, som også er både Bjarte Myrhol og Magnus Jøndals siste mesterskap – om Håndballgutta markerer seg nok mot de sør-amerikanske og asiatiske motstanderne. Det er også hevet over enhver tvil om at Norge er storfavoritt til å vinne kvalifiseringen.

Jøndal og Norge kommer til kvalifiseringen med 31-26 tapet i kvartfinalen mot Spania i VM i bagasjen. Det er med andre ord grunn til å tro at det er en revansjesugen landslagstropp som møter til fest.

Kampene blir sendt på TVNorge/Discovery+ sin plattform.