Cesar Almeida til Spania – ØIF Arendal
Cesar de Almeida

Cesar Almeida til Spania

ØIF Arendals populære målvakt, Cesar Augusto Oliviera Almeida, stod med tårer i øynene og informerte lagkamerater om at han skal spille i Spania neste sesong. Før Cesar kom til ØIF Arendal spilte han også i Spania.

– Det har vært noen spanske klubber på meg en stund. Det er også slik at dersom jeg spiller to sesonger til i Spania, kan jeg søke om spansk pass. Det er viktig for meg, slik forklarer han den vanskelige beslutningen og beskjeden.

– Jeg har forelsket meg i Arendal, i byen og klubben. Her har jeg møtt fantastiske mennesker og jeg kan love at jeg kommer tilbake. Dette har vært en veldig, veldig vanskelig beslutning. Men de neste to sesongene blir det spansk håndball for meg, det kommer med en klump i halsen og tårevåte øyne.

Cesar kom til ØIF Arendal foran årets sesong og han har gjort sine saker godt. Etter nyttår har prestasjonene vært veldig gode. Og i sluttspillet har han vist sin klasse.

– Han har vært en eksotisk spiller å ha i laget. Det har vær utrolig flott å lære å kjenne en brasiliansk landslagsspiller. Jeg har bare gode ord om han. Alltid glad, uansett. Og han møter alltid med et smil. Han har tatt Arendal med storm, det forteller klubbens trener Marinko Kurtovic.

– Vi ser etter målvakter i det nordiske og europeiske markedet. ØIF Arendal skal få på plass en målvakt som holder minst samme kvalitet som Cesar. Den jobben er nå i gang, det sier Marinko om målvaktsituasjon i klubben.