Mens vi venter: Denne eks-ØIF-spilleren skal i aksjon i kveld – ØIF Arendal
August Baskår Pedersen.

Mens vi venter: Denne eks-ØIF-spilleren skal i aksjon i kveld

For de som elsker håndball, er kveldens tv-meny spektakulær.

TV2 forvalter som kjent rettighetene til dansk seriehåndball.
I kveld har Harald Bredeli & co satt opp en gammel kjenning og hans lag i beste sendetid på TV2 Sport 2 og TV2 Sumo.

Tidligere ØIF Arendal-spiller August Baskår Pedersen blir å se på tv-skjermen i kveld.

Norsk duell
August Baskår Pedersen og hans Bjerringbro-Silkeborg er vertskap for Ribe-Esbjerg, med avkast 18:30. Ribe-Esbjerg har nordmennene Besard Hakaj og den høytflyvende, venstrehendte kantspilleren Magnus Søndenå i troppen. Dermed er det duket for en helnorsk duell langs stripa mellom de gamle Haslum-kompisene.
Baskår Pedersen ble hentet til ØIF Arendal fra Haslum før 2016/2017-sesongen, som en ren erstatter for Magnus Jøndal. «Jøn» dro som kjent til en annen dansk storklubb, GOG. To år – og 226 seriemål – senere, var det Augusts tur til å bli plukket av en dansk toppklubb, Bjerringbro-Silkeborg. Overgangssummen var etter sigende rekord for en norsk kantspiller.  Før kampen kveldens kamp ligger Bjerringbro-Silkeborg på 3.plass, mens Ribe-Esbjerg ligger på 12.plass.

Magnus Jøndal, her som ØIF Arendal-spiller mot Drammen i 2015/2016-sesongen.

«Jøn» til Polen
Nevnte Jøndal endte etter storspill for GOG som kjent i den tyske toppklubben Flensburg. Jøndal, som legger opp etter sesongen, skal også i aksjon når polske Kielce er vertskap for Jøndals Flensburg i Champions League. Den kampen går på Viaplay klokken 18:40.

Om man sliter med å velge hvilken tidligere ØIF-spiller man skal feste blikket på i halvsju-tiden, behøver man ikke å velge når Elverum spiller «hjemmekamp» i Porto mot Porto fra 20:40. Om ikke det skulle være nok, kan kveldens tv-meny også by på Sander Sagosen og hans Kiel mot kroatiske Zagreb i Champions League. Zagreb er for øvrig klubben Luka Panza ble hentet fra da han ankom ØIF Arendal for tre og et halvt år siden.

Kvelden blir med andre ord full av høydepunkter for håndballelskere og alle som liker å følge tidligere ØIF Arendal-spillere i det ypperste selskap.

PS: Portos kamp mot Elverum, blir portugisernes første match etter det tragiske dødsfallet til den portugisiske stjernemålvakten Alfredo Quintana.