August B. Pedersen er solgt til utenlandsk klubb! – ØIF Arendal

August B. Pedersen er solgt til utenlandsk klubb!

ØIF Arendals venstrekant har gjort seg så bemerket at en utenlandsk storklubb har ligget "langflat" etter han. Og August Baskår Pedersen har allerede reist fra ØIF Arendals treningsleir i Gøteborg for å møte sine nye lagkamerater i sin nye klubb.

Det å komme ut i den store håndballverden som venstrekant kan være relativt krevende. Men den utenlandske toppklubbens «appetitt» på ØIF Arendals venstrekant, August Baskår Pedersen, var stor nok til at klubben trolig satt transferrekord for norske kantspillere ut av Norge.

August Baskår Pedersen skrev i vinter en ny 2-årskontrakt med ØIF Arendal gjeldende for sesongene 2018/19 og 2019/20. Derfor var den sympatiske håndballspilleren fra Notodden og med elitespill både for Haslum og ØIF Arendal, avhengig av at klubbene klarte å finne en transfersum som begge kunne akseptere.

Når det var gjort, gjenstod det for August å bli enige om sine personlige betingelser med den utenlanske klubben. Og fredag ettermiddag, rett for ØIF Arendal skulle ta i mot Redbergslid IK (RIK) til oppkjøringskamp i Gøteborg var alt klart.

August ble tatt ut av kampen slik at ikke eventuelle skader skulle kunne ødelegge hans overgang. Nå er det medisinsk test i utlandet, så er alt på plass. En medisinsk test det ikke forventes at skal være til noen hinder.

Klubben har går til er en topp tre klubb i sin nasjon og klubben skal blant annet spille Champions League kommende sesong.

– Vi ønsker selvsagt ikke å minste noen av våre sentrale spillere. Og aller minst på et tidspunkt før sesongen, forteller daglig leder i ØIF Arendal Bjørn-Gunnar Bruun Hansen. – Vi har imidlertid lyttet til spillerens ønske, drøftet med spillegruppas representanter og sett om vi sportslig allikevel klarer å løse utfordringen det gir oss. Og det tror vi at vi skal gjøre. Derfor har August fått lov til å få denne overgangen som han så gjerne ønsket.

Den daglige lederen roser også måten spilleren har håndtert overgangssituasjon når den oppstod.

– August har opptrådt 100% profesjonelt i hele prosessen. Han gjorde det klart at han ønsket å få overgangen i orden. Samtidig var han også tydelig på at dersom det ikke skulle la seg gjøre, ville han være fullt ut motivert for å satse videre i klubben vår. Denne profesjonelle holdningen motiverte oss ekstra for å bidra til å løfte hans håndballkarriere selv om han hadde en god stund igjen av sin kontraktsperiode.

– Det er en fantastisk mulighet for meg og min håndballkarriere. Og litt den guttedrømmen som kanskje går i oppfyllelse, forteller hovedpersonen selv.

– Når muligheten først dukket opp var det ekstra moro at det var til den aktuelle klubben. Det er en klubb som har vært i toppen over lang tid og med mange store håndballprofiler.  Det var utrolig gøy.

Det har ikke bare vært enkelt for sympatiske August å ta avgjørelsen om å reise til utlandet.

– Det er vemodig å forlate ØIF Arendal. Jeg trives utrolig godt både med klubben, med spillere og jeg trives svært godt i Arendal. Heldigvis virker det som om både gutta, trener og klubb virker fornøyde på mine vegne de også. Og det virker på meg som om de unner meg denne muligheten. 

Og superkanten er svært takknemlig og har også en liten gladmelding å by på!

– Jeg vil få takke for to utrolig fine sesonger i ØIF Arendal. Og for to fantastiske år i Arendal. Det er ikke utenkelig at dere seg meg igjen!

Og selvsagt kommer den tidligere Notoddenspilleren til å savne våre supportere.

– Det er ekstra trist å forlate Norges beste supportergjeng Svermen. Det er helt utrolig hva de gjør og hvordan de støtter laget og klubben. De er helt fantastisk og at jeg kommer til å savne dem er helt sikkert.

Vi ønsker August Baskår Pedersen masse lykke til i utlandet og takker for to flotte sesonger med han, så langt!