Landslagsdebut for Olaf Ritcher Hoffstad! – ØIF Arendal

Landslagsdebut for Olaf Ritcher Hoffstad!

Olaf Ritcher Hoffstad fikk i dag sin landslagsdebut når Norge spilte første av to kamper mot Hviterussland.

Olaf Ritcher Hoffstad fikk i kveld sin landslagsdebut i EM-kvalik når nødlandslaget besøkte en folkerik arena i Minsk. Men det skulle gå litt tid før ØIF Arendals superkant skulle få sjansen på banen, for i starten av oppgjøret satt Olaf på benken.

Utover i 2. omgang skulle derimot Olaf få sjansen. Han gjorde en god figur og fikk også muligheten til å sette ballen i mål, men en god målvakt i det hviterussiske buret skulle redde muligheten fra Olaf.

Slik var kampen

Det var en inngang på kampen som inneholdt mange tekniske feil og få mål. I de første fem ble det kun scoret et mål for hvert lag. Antall scorende mål skulle så ta seg opp, men vi var fortsatt ikke vitne til noen stor kamp, for begge lag rotet mye i spill.

Ved det 20 minutt sto det 9-7 til Hviterussland hvor det var relasjonene mellom spillerne som var den store forskjellen. Tempoet hadde på dette tidspunktet økt noe for begge lag. Tempoøkingen skulle vise seg å skape mer flyt i spillet for begge lag, og da spesielt i fremover i ankomst og angrep.

Hviterussland skulle utover omgangen dra i fra og skape en luke ned til Norge. Første timeout kom i det 26 minutt da hjemmelaget ledet 13-9. Det skulle dessverre ikke se ut til å fungere, for etter timeouten så var det Hviterussland som kjørte på. Til pause ledet hjemmelaget 17-10.

Etter pause så skulle det fortsette å stange imot for Norge. Hvor Hviterussland tidvis er et nivå over våre gutter.

Hviterussland var på et tidspunkt i 2. omgang oppe i en 10 målsledelse og da kom en rask timeout fra vår trenerbenk.

Det skulle hjelpe noe, for i timouten så ble det sagt at «vi skal hvert fall ikke tape med 10» og etter det så gikk Norge ut med større tro og vilje. Luken ble riktig nok ikke tettet, men den ble mindre.

Men på 18:13 i 2. omgang så kom høydepunktet sett med ØIF Arendal øyne. For da kom Olaf Ritcher Hoffstad inn i etablert angrep. Bakover la han seg derimot som 2’er, altså som venstre back.

I det 20 minutt kom det en timeout for våre gutter hvor det var angrepet som var i fokus. Det var nok også mest forståelig, for på dette tidspunktet sto det 30-23 til Hviterussland, altså Norge var i gang med å redusere luken igjen.

Men selv om målvakt Haug storspilte i det norske buret så skulle Hviterussland trekke det lengste strået.

Olaf Ritcher Hoffstad fikk en god mulighet som dessverre endte med redning, men til syvende og sist betyr den redningen lite. For Hviterussland vant 33-25 over det norske nødlandslaget i en kamp Olaf fikk nærmere et kvarter i. Nå handler det om å gi alt på hjemmebane når Hviterussland besøker Norge på fredag.

Fredag 8.1 kl. 18:15 Norge – Hviterussland  (TV 2/Sumo)