Kampdag for Olaf Ritcher Hoffstad og resten av «Nødlandslaget»! – ØIF Arendal

Kampdag for Olaf Ritcher Hoffstad og resten av «Nødlandslaget»!

Det er kampdag for Nødlandslaget. I ettermiddag klokken 15:30 spilles Norge – Hviterussland i Minsk. Hør hva treneren sier før dagens kamp her!

Vår egen Olaf Ritcher Hoffstad skal om noen timer i ilden med flagget på brystet når første EM kvalikkamp mot Hviterussland står for tur.

Olaf i et tidligere intervju for noen dager siden uttalt at han gleder seg veldig til kampene og at han ser frem til å spille med så mange gode spillere.

For selv om det på papiret står at det er rekruttlandslaget som skal representere Norge i kveldens kamp i Minsk, så er det langt i fra det en ville ha kaldt rekrutter.

For hele 10 av de 17 i troppen spiller til daglig i utenlandske ligaer eller har utmerket seg i Rema1000-ligaen. De fleste av spillerne har dessuten også god erfaring fra yngre landslag og tidligere kamper med rekruttlandslaget.

Det gjør at blant annet landslagskaptein Bjarte Myrhol føler seg trygg på at de avgjørende kampene mot Hviterussland skal gå veien.

– Det er en avgjørende kamp(er) som står for tur og jeg ønsker gutta lykke til. Jeg føler meg veldig trygg på at gutta kommer til å levere, sier Bjarte i en videohilsen fra a-lagets treningsleir før de kommende oppgjørings kampene mot Danmark.

Rekruttlandslagstrener Geir Erlandsen har også stor tro på Olaf og resten av gutta i dagens kamp og forteller at gutta har hatt 3 fellestreninger sammen før avreise til Minsk.

– Det er bra trøkk i gruppa. Vi har jobbet en del med både forsvar- og angrepsspill. Men med bare tre felles treningsøkter, begrenser det seg hvor mye vi kan få til når det gjelder samhandling. Gutta må senke skuldrene og gjøre det de gjør i klubbene sine, bruke den kreativiteten de har.

Han forsetter og advarer samtidig om at gutta må være på tå i kvelds kamp slik at en leverer slik som en håper.

– Vi har forberedt oss så godt vi kan og tror vi møter et toppet lag i Minsk. De har flere gode enkeltspillere, så vi må spille på topp fra starten av, sier Erlandsen til handball.no

Laget reiser frem og tilbake på dagen til kampen i Minsk for å redusere muligheten for koronasmitte. Av helsemessige årsaker blir Erlandsen hjemme i Norge og gjør forberedelser til hjemmekampen fredag. Derfor skal Joar Gjerde ledet laget i bortekampen.

Kampene spilles slik:

Tirsdag 5.1 kl. 15:30 Hviterussland – Norge (V4/viaplay.no)
Fredag 8.1 kl. 18:15 Norge – Hviterussland  (TV 2/Sumo)

Vi ønsker Olaf og resten av Nødlandslaget lykke til og krysser fingrene for at de vinner både borte og hjemme mot Hviterussland!